“6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 37 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 37

Soru: D) Aşağıdaki kutucuklarda peygamberlerle ilgili ifadeler yer almaktadır. Size yöneltilen soruları kutucuklardaki harfleri kullanarak cevaplayınız. Aynı harfi birden fazla cevap için kullanabilirsiniz. Soru: 20) Peygamberlerin özellikleri hangileridir?
  • Cevap: a, c, d, f, g
Soru: 21) Hangi kavram peygamberlerin zeki olma özelliğini ifade eder?
  • Cevap: c
Soru: 22) İlahi kitaplar hangileridir?
  • Cevap: b, ç, ğ, ı
Soru: 23) Hangisi Hz. İsa’ya gönderilen ilahi kitaptır?
  • Cevap: b
Soru: 24) Hangisi peygamberlerin güvenilir olma özelliğini ifade eden kavramdır?
  • Cevap: f
Soru: 25) Hangisi Hz. Musa’ya gönderilen ilahi kitaptır?
  • Cevap: ç
Soru: 26) Hangisi peygamberlerin günahlardan korunmuş olma özelliğini ifade eden kavramdır?
  • Cevap: d
Soru: 27) Hangisi peygamberlerin doğru sözlü olmaları anlamına gelen kavramdır?
  • Cevap: a
Soru: 28) Hangisi Hz. Davud’a gönderilen ilahi kitaptır?
  • Cevap: ğ
Soru: 29) Peygamber anlamına gelen kavramlar hangileridir?
  • Cevap: e, h
Soru: 30) Hangisi Allah’ın (cc) insanlara peygamberler aracılığıyla gönderdiği mesajlara verilen isimdir?
  • Cevap: i

6. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 37 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.