“6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 168 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 168

Kur’an-ı Kerim, çeşitli makamlarda okunabilen ve bu bağlamda musiki yönü olan kutsal bir kitaptır. Ülkemizde cami, okul ve kurslarda Kur’an-ı Kerim ve ezanı güzel okuma yarışmaları düzenlenmektedir (Görsel 5.20). Güzel sesleriyle Kur’an-ı Kerim ve ezan okuyanlar toplumumuz tarafından ilgiyle takip edilmektedir. Bu yarışmalar duygu dünyamızı zenginleştiren güzel ortamlar oluşturarak beraberliğin pekişmesine katkıda bulunmaktadır.

İslam, Türk sanat ve Türk halk müziğini de etkilemiştir. Özellikle musiki eserlerde çokça yer alan Allah (cc), Hak, Yaradan, cennet, kader gibi dinî ifadeler bunu kanıtlar niteliktedir.

Okuyalım

DİNLE SANA BİR SÖZÜM VAR

Dinle, sana bir sözüm var:Kimseyi hor görme kardaş!Kim nasıldır, Allah bilirKötüleyip yerme kardaş!

Tek hâkimdir; ulu ganiBir yaratmış seni, beniVeren alır, tatlı canıÖtesini sorma kardaş!

Gönül bilmeyenler çokturBilmeyende, gönül yokturBilmiş ol ki, gönül Hak’tırSakın ol ha, kırma kardaş!

9. Etkinlik

Adı: Dinin İzleri Her YerdeAmaç: Geleneğimizde, edebiyatımızda ve musikimizde dinin izlerini özetleyebilme

Yönerge

Soru: Aşağıdaki günlüğü okuyarak metinde geçen dinî kavram ve söz öbeklerini işaretleyiniz.

  • Cevap:

6. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 168 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.