6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Yayınları Sayfa 71
“6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 71 SDR İpekyolu Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Yayınları Sayfa 71
HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Soru: Peygamberimizin (sav) alkollü içkinin zararını ifade eden bir hadisini bulup defterinize yazınız.- Cevap: Peygamberimiz (sav) buyuruyor: "Sarhoş edici her şey haramdır." (Müslim, Eşribe, 73) Ayrıca Peygamberimiz, “İçki, kötülüklerin anasıdır” diyerek alkollü içkinin büyük zararlarını vurgulamıştır.
- Cevap:
- Beyin fonksiyonlarını yavaşlatır, düşünme ve karar verme yetisini olumsuz etkiler.
- Karaciğer hastalıklarına (siroz vb.) yol açar.
- Toplumsal düzeni bozar, aile içi şiddet ve suç oranlarını artırır.
- Bağımlılık yapar ve insanı iradesiz hale getirir.
- Cevap: Sigara içmek, akciğer kanseri, kalp hastalıkları ve solunum yolu hastalıklarına yol açar. Ayrıca sigara, bağımlılık yaparak hem bireye hem de çevresine zarar verir. Sigara dumanına maruz kalmak da (pasif içicilik) ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Sigara kullanımıyla ilgili araştırdıklarınızı arkadaşlarınıza bir sunu ile anlatabilir ve sağlık üzerindeki etkilerini tartışabilirsiniz.
- Cevap:
- Kişiyi maddi olarak zor duruma sokar ve borç batağına sürükler.
- Aile içi huzursuzluklara ve boşanmalara neden olabilir.
- Suç oranlarını artırır ve toplumsal düzeni bozar.
- Kişide bağımlılık yaparak psikolojik çöküntüye yol açar.
- Cevap: Zararlı alışkanlıklar bireyin sağlığını, sosyal ilişkilerini ve psikolojisini olumsuz etkiler. Toplumda ise suç oranlarını artırır, ekonomik zararlara yol açar ve genel huzuru bozar. Bu alışkanlıklarla ilgili karikatür, afiş veya resimler sınıf panosunda sergilenebilir.
- Cevap: İslam dininde kul hakkı çok önemlidir çünkü insanlar arasındaki ilişkilerde adaletin sağlanması, haksızlıktan kaçınılması ve toplumsal huzurun korunması için gereklidir. Kul hakkı ihlali büyük bir günah olarak kabul edilir ve affedilmesi ancak hakkı yenilen kişinin helalliği ile mümkündür.
6. Sınıf SDR İpekyolu Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 71 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok