
6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Yayınları Sayfa 57


“6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 57 SDR İpekyolu Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Yayınları Sayfa 57
Öğle namazı; dört ilk sünnet, dört farz, iki son sünnet olmak üzere toplam on rekâttır. Önce öğle namazının ilk sünnetini kılmak için niyet edilir, tekbir alınıp namaza başlanır.
Öğle namazının dört rekatlık sünnetinin ilk iki rekâtı, sabah namazının sünneti gibi kılınır. İkinci rekâtın secdelerini yaptıktan sonra oturulur. Ettehiyyâtü duası okunur, “Allahüekber.” denilerek üçüncü rekâta kalkılır. Eller bağlanıp besmele çekildikten sonra iki rekât daha kılınır. Dördüncü rekâtta oturulur. Ettehiyyâtü, Salli, Barik ve Rabbena duaları okunarak selam verilir. Böylece dört rekâtlık öğle namazının sünnetinin kılınışı tamamlanmış olur.
Öğle namazının farzı da ilk sünneti gibi kılınır. Ancak üçüncü ve dördüncü rekâtlarda yalnızca Fatiha suresi okunur. Öğle namazının iki rekâtlık son sünnetinin kılınışı ise niyet haricinde bütünüyle sabah namazının sünneti gibidir.
İkindi Namazı
Bu namaz, dört sünnet ve dört farz olmak üzere toplam sekiz rekât olarak kılınır. İkindi namazının sünnetinin kılınışı genel olarak öğle namazının sünneti gibidir. Ancak ikindi namazının sünneti kılınırken ikinci rekâtta oturulduğunda, Tahiyyat duasının ardından Salli ve Barik duaları da okunur. Üçüncü rekât için ayağa kalkıldığında ise ilk olarak Sübhâneke duası okunur. Daha sonra Fatiha ve kısa bir sure okunarak bu namaz öğle namazının sünneti gibi tamamlanır. İkindi namazının farzı aynen öğle namazının dört rekâtlık farzı gibi kılınır.
Akşam Namazı
Akşam namazı, üç rekât farz ve iki rekât sünnet olmak üzere toplam beş rekâttır. Diğer vakit namazlarından farklı olarak bu namazın önce farzı, sonra sünneti kılınır. Akşam namazının farzının ilk iki rekâtı sabah namazının sünneti gibi kılınır. İkinci rekâtın sonundaki oturuşta Tahiyyat duası okunduktan sonra “Allahüekber.” denilerek üçüncü rekât için ayağa kalkılır. Eller bağlandıktan sonra besmele çekilerek yalnızca Fatiha suresi okunur. Rükû ve secdeler yapıldıktan sonra oturulur. Üçüncü rekâtın sonunda oturunca sırasıyla Tahiyyat, Salli, Barik ve Rabbena duaları okunarak selam verilir. Böylece üç rekâtlık akşam namazının farzının kılınışı tamamlanmış olur.
Akşam namazının farzından sonra sünneti kılınır. Bu namazın sünnetinin kılınışı da aynen sabah namazının sünneti gibidir.
Yatsı Namazı
Yatsı namazı; dördü ilk sünnet, dördü farz ve ikisi de son sünnet olmak üzere toplam on rekâttır. Ancak bu namazda son sünnetten sonra üç rekât da “vitir namazı” kılınır.
Yatsı namazının ilk sünneti ikindi namazının dört rekâtlık sünneti gibi kılınır. Tıpkı ikindi namazında olduğu gibi ikinci rekâtta oturulduğunda Tahiyyat duasından sonra Salli-Barik duaları okunur. Üçüncü rekât için ayağa kalkıldığında da okunacak ilk şey Sübhâneke duasıdır.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
6. Sınıf SDR İpekyolu Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 57 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.