“6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 39 SDR İpekyolu Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Yayınları Sayfa 39

Soru: 1) Peygamberler niçin insanlar arasından seçilmiştir? Bilgi veriniz.
  • Cevap: Peygamberler, insanların içinden seçilmişlerdir çünkü insanlar arasında yaşamış, onların dilini konuşmuş ve toplumun dertlerini anlamışlardır. Böylece insanlara daha yakın olmuş ve onların doğru yola yönelmelerine rehberlik etmişlerdir.
Soru: 2) Peygamberlerin görevleri nelerdir? Söyleyiniz.
  • Cevap: Peygamberlerin görevleri, Allah’ın emir ve yasaklarını insanlara iletmek, insanlara doğru yolu göstermek, kötülüklerden uzak durmalarını sağlamak ve güzel ahlakı öğretmektir.
Soru: 3) Vahiy ne demektir? Allah (cc) niçin vahiy göndermiştir? Açıklayınız.
  • Cevap: Vahiy, Allah’ın peygamberlerine gönderdiği ilahi mesajlardır. Allah, insanları doğru yola yönlendirmek, onlara nasıl yaşamaları gerektiğini öğretmek için vahiy göndermiştir.
Soru: 4) İlahi kitaplar hangileridir? Söyleyiniz.
  • Cevap: İlahi kitaplar; Tevrat, Zebur, İncil ve Kur’an-ı Kerim’dir.
Soru: 5) Kültürümüzde Kur’an’a gösterilen saygının örnekleri nelerdir? Anlatınız.
  • Cevap: Kültürümüzde Kur’an’a büyük saygı gösterilir. Kur’an, yüksek yerlere konur, temizlenmeden ona dokunulmaz, ezbere okuyanlara saygı gösterilir ve evlerde en değerli yerlerde muhafaza edilir.
Soru: 6) Kunut dualarını okuyunuz ve anlamlarını söyleyiniz.
  • Cevap: Kunut dualarında Allah’tan yardım istenir, bağışlanma dilenir, Allah’a inanıldığı, güvenildiği ve yalnızca O'na ibadet edildiği vurgulanır. Aynı zamanda Allah’ın rahmeti umulur ve azabından korkulur.
Soru: 7) Aşağıdakilerden hangisi peygamberlerin niteliklerinden biri değildir? A) Güvenilir olmak B) Akıllı ve zeki olmak C) Makam sahibi olmak D) Günahtan korunmuş olmak
  • Cevap: C
Soru: 8) Aşağıdakilerden hangisi kendisine suhuf gönderilen peygamberlerden biridir? A) Hz. Nuh (as) B) Hz. İbrahim (as) C) Hz. Şuayb (as) D) Hz. Salih (as)
  • Cevap: B
Soru: 9) Aşağıda yer alan eşleştirmelerden hangisi yanlıştır? A) Hz. Âdem (as) / Tevrat B) Hz. Davud (as) / Zebur C) Hz. İsa (as) / İncil D) Hz. Muhammed (sav) / Kur’an-ı Kerim
  • Cevap: A
Soru: 10) İlahi bir bilgi veya mesajın Yüce Allah (cc) tarafından peygamberlere bildirilmesine ne ad verilir? A) Hadis B) Mucize C) Tebliğ D) Vahiy
  • Cevap: D
Soru: 11) Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri, kutucuklarda verilen kelime veya kelime gruplarıyla doğru bir şekilde tamamlayınız.
  • Cevap:
a. Hz. Süleyman’ın (as) kuşlarla konuşması, Hz. Musa’nın (as) asasıyla denizi ikiye ayırması Kur’an’da anlatılan mucizelerdendir. b. Kur’an-ı Kerim Hz. Muhammed’e (sav) verilen en büyük mucizedir. c. Kunut duaları yatsı namazından sonra kılınan vitir namazının son rekâtında, tekbir alındıktan sonra okunur. ç. Yüce Allah (cc) tarafından insanları doğru yola iletmek amacıyla gönderilen kitaplara ilahi kitap denir. d. Mucize Allah’ın (cc) izni ve yardımıyla peygamberlerin gerçekleştirdikleri olağanüstü olaylara denir. e. Peygamberlerin Allah’tan (cc) aldıkları mesajları insanlara olduğu gibi iletmelerine tebliğ denir. f. İlk insan ve ilk peygamber Hz. Âdem’dir (as). g. Kur’an-ı Kerim’de ne Yahudi ne Hristiyan, dosdoğru bir Müslüman olarak nitelendirilen peygamber Hz. İbrahim’dir (as).

6. Sınıf SDR İpekyolu Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 39 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.