Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Meb Yayınları

6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 67

“6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 67 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 67

İstenmeyen davranışları önlemede ailenin sorumluluğu ve olaylara yaklaşımı önemlidir. Bir çocuk ve genç için aile, sevinç ve üzüntülerin paylaşıldığı yer olmalıdır. Kişi, kendisine sunulan zararlı alışkanlıklara karşı net bir şekilde tavır koymalı ve bu durumu ailesiyle mutlaka paylaşmalıdır.

Sağlıklı bir kişiliğin oluşmasında aile, okul, çevre ve medyanın görevi insana yapıcı mesajlar vermektir. Bu noktada devletin vazifesi; beden, zihin, ahlak ve duygu yönüyle dengeli ve sağlıklı insanların yetişmesi için eğitim imkânları sunmaktır.

Birey ve toplum sağlığının korunması devletin görevidir. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 58. maddesinin ikinci fıkrasında “Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır.” ifadesi bulunmaktadır. Bu madde uyarınca halka açık veya kapalı yerlerde sigara içme yasağı uygulanır. Uyuşturucu madde satışı da kanunla yasaklanmıştır. Sigara, uyuşturucu ve alkol bağımlılığının tedavisi için gerekli sağlık birimleri kurulmuştur.

Ülkemizde kötü alışkanlık ve davranışları önlemeye yönelik faaliyetlerde bulunan ve projeler geliştiren birçok sivil toplum kuruluşu bulunmaktadır. Alkol, sigara, uyuşturucu ve kumar gibi kötü alışkanlık ve bağımlılıklarla mücadele eden Yeşilay Cemiyeti de bu kuruluşlardan biridir. Toplumumuzda bu tür gönüllü faaliyetler, devletin zararlı alışkanlıklara ve bağımlılıklara karşı mücadelesindeki yükünü de hafifletmektedir.

Sosyal faaliyetler, sanat ve sporun da zararlı alışkanlıklarla mücadelede ve bunlardan korunmada çok önemli bir rolü vardır. İnsan; bu faaliyetler yoluyla zamanını değerlendirir, sorumluluklar üstlenir ve öz disiplinini yükseltir. Tüm bunlar, kişinin güçlü bir iradeye sahip olmasını sağlayacağı gibi kötü alışkanlıklara başlamasına da engel olur.

Zararlı alışkanlıklardan korunmanın bir diğer yolu maneviyatımızı güçlü tutmaktır. “… Bilesiniz ki gönüller ancak Allah’ı zikrederek huzura kavuşur.”10 ayeti insanın sıkıntı ve huzursuzluklardan Allah’a (c.c.) yönelerek ve daima O’nu hatırda tutarak kurtulabileceğini bildirir. İnsan, boşluğa düştüğü anlarda her daim Allah’a (c.c.) sığınarak güzel düşüncelere ve faydalı işlere yönelirse kötü alışkanlıklara karşı daha dirençli olur. “İşleyen demir pas tutmaz.” atasözü bizlere aslında insanın boş kalmamasını, faydalı ve güzel işlerle kendini meşgul etmesi gerektiğini anlatır.

Bu konuda üzerimize düşen görev, kötü huy ve davranışlardan uzak durmak ve kötülüklerle mücadele etmektir. Akıl ve irade sahibi olmak, insanı diğer varlıklardan ayıran en önemli özelliklerdir. Kişi iyi ve kötü arasındaki ayrımı aklıyla, seçimi de iradesiyle yapar. İnsan olarak kendimize değer vermemiz gerekir. Zira Allah (c.c.), insanı en güzel şekilde yaratmıştır. Kendimize verdiğimiz değeri ne istediğimizin farkında olarak, hoşlanmadığımız bir teklifle karşılaştığımızda güçlü bir irade ile “Hayır!” diyerek gösterebiliriz.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

6. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 67 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!