Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Meb Yayınları

6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 116

“6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 116 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 116

BİLGİ NOTU

Kurban Bayramı’nda, arife günü sabah namazından başlayarak bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar, farz namazlardan sonra teşrik tekbirleri getirilir.

Teşrik tekbirlerinin okunuşu: “Allahü ekber, Allahü ekber. La ilahe illallahü vallahü ekber. Allahü ekber ve lillahil hamd.”

Teşrik tekbirinin anlamı: “Allah en büyüktür, Allah en büyüktür. Allah’tan başka ilah yoktur ve Allah en büyüktür. Allah en büyüktür ve hamt Allah’a mahsustur.”

Başka bir ayette de “Onların ne etleri ne de kanları Allah’a ulaşır, O’na ulaşacak olan sadece sizin takvanızdır…”22 buyrularak, kurban ibadetinin takva boyutuna dikkat çekilmiştir.

Kurban, hicri takvime göre Zilhicce ayının onuncu gününde başlar ve dört gün devam eder. Müslümanların Yüce Allah’ın emriyle kurban kestiği bu günler, Kurban Bayramı olarak isimlendirilmiştir. Kurban Bayramı’nda kesilen kurbanlar yoksullara ikram edilir. Bu sebeple kurban; insanların yakınlaşması, yoksulun gözetilmesi, muhtaç olanın ihtiyacının giderilmesidir. Günümüzde, başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere birçok kurum ve kuruluş, dünyanın farklı bölgelerinde, vekâlet yoluyla kurban keserek etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır.

Cuma Günü

Ramazan ve Kurban Bayramı dışında, cuma günü de Müslümanlar için haftalık bir bayram olarak görülür. Sözlükte “toplama, toplanma, bir araya gelme” demek olan cuma, Müslümanların cemaat ile topluca namaz kılmak için bir araya geldikleri gündür.23 Yüce Allah, Kur’an-ı

Kerim’de “Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığında Allah’ı anmaya koşun ve alışverişi bırakın. Bilirseniz bu sizin için çok hayırlıdır. Namaz kılındı mı artık yeryüzüne dağılın ve Allah’ın lütfundan nasip arayın. Allah’ı da daima çok anın ki kurtuluşa eresiniz.”24 buyurarak cuma günü namaz için toplanmayı emretmiştir. Hz. Muhammed (s.a.v.) de cuma gününün önemini “Güneşin doğduğu en hayırlı gün, cuma günüdür…”22 23 24 25 sözleriyle dile getirmiştir. Bu nedenle Müslümanlar cuma günü, öğle vaktinde, Allah’ı anmak (c.c.) için toplanırlar ve cuma namazı kılarlar. Hutbe de cuma namazının bir parçasıdır. Müslümanlar, o gün imamın öğütlerine hep birlikte kulak verirler.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

6. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 116 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!