“6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 86 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 86
Kul hakkı sadece zararlı alışkanlıklarla ortaya çıkan bir durum değildir. Başka birinin malını, parasını veya eşyasını izinsiz almak, hırsızlık yapmak, kaçak elektrik ve su kullanmak, vergi kaçırmak, devlet malına zarar vermek, ölçü ve tartıda hile yapmak, insanlarla alay etmek, başkalarının dedikodusunu yapmak gibi davranışlar doğrudan veya dolaylı olarak kul hakkı yemek anlamına gelir.21
Bir gün Resulullah (sav), “Müflis kimdir biliyor musunuz?” diye sordu. Ashabı, “Malını mülkünü kaybetmiş kimsedir Ey Allah’ın Resulü!” diye cevap verdiler. Bunun üzerine Allah Resulü (sav) şöyle buyurdu: “Aksine gerçek müflis şu kimsedir: Kıyamet günü kıldığı namaz, tuttuğu oruç ve verdiği zekâtla gelir. Ancak dünyada iken şuna sövmüş, buna iftira atmış, şunun malını yemiş, bunun kanını dökmüş, bir başkasını dövmüştür. Bu hakların karşılığı olarak onun iyiliklerinden alınıp hak sahiplerine verilir. Üzerindeki kul hakları bitmeden sevapları biterse, mağdur ettiği insanların günahlarından alınarak onun üzerine yüklenir…”
1. ARA DEĞERLENDİRME
Soru: Aşağıdaki kutucuklarda zararlı alışkanlıklarla ilgili bazı bilgilere yer verilmiştir. Kutucuklardaki numaraları kullanarak soruların cevaplarını ilgili boşluklara yazınız (Aynı kutucuğu birden fazla soru için kullanabilirsiniz.).
- Cevap:
Soru: Alkol ve uyuşturucunun zararları hangi numaralı kutucuklarda verilmiştir?
- Cevap: 1, 4, 5, 8, 9
Soru: Kumarın bireysel ve toplumsal zararları hangi numaralı kutucuklarda verilmiştir?
- Cevap: 1, 2, 4, 8, 9
Soru: Sigaranın içeriğinde bulunan zehirli maddeler hangi numaralı kutucuklarda verilmiştir?
- Cevap: 3, 6, 7
6. Sınıf MEB Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 86 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yeni Yorum