Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
6. Sınıf Din Kültürü FCM Yayıncılık

6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları FCM Yayıncılık Sayfa 43

6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 43 Cevapları FCM Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları FCM Yayıncılık Sayfa 43

Sonra baş sola çevrilip “Esselâmü aleyküm verahmetullah.” denilerek selam verilir. Sabah namazının farzı da aynı sünneti gibi kılınır. Sadece başlangıçta “Niyet ettim bugünkü sabah namazının farzını kılmaya.” diyerek niyet edilir. Erkekler sabah namazının farzına başlamadan önce kamet getirir. Bayanlar ise kamet getirmez. Bu kural tüm farz namazlar içinde geçerlidir.

Öğle Namazı: On rekâttır. Bunun dördü ilk sünnet, dördü farz, ikisi de son sünettir. Öğle namazının sünnetlerine ve farzına niyet edilir. Öğle namazının dört rekâttık ilk sünnetinin ilk iki rekâtı, sabah namazının sünneti gibi kılınır. İki rekâtın sonunda oturulur ve “Ettehiyyâtü duası” okunur. Sonra “Allâhü ekber.” denilerek üçüncü rekât için ayağa kalkılır. Besmele çekilip “Fâtiha suresi” ve ek bir sure okunur. Sonra rükû ve secdeler yapılıp tekrar dördüncü rekât için ayağa kalkılır. Yine besmele çekilip “Fâtiha suresi” ve ek bir sure okunur. Ardından rükû ve secdeler yapılıp tahiyyata oturulur. Sırasıyla “Ettehiyyâtü”, “Allâhümme Salli”, “Allâhümme Bârik” ve “Rabbenâ” duaları okunur ve selam verilerek namaz tamamlanır.

Öğle namazının farzına başlamadan önce erkekler kamet getirir. Öğle namazının farzının ilk iki rekâtı sabah namazının farzı gibi kılınır. İki rekâtın sonunda oturulur ve “Ettehiyyâtü duası” okunup “Allâhü ekber.” denilerek ayağa kalkılır. Üçüncü ve dördüncü rekâtlarda besmele çekilerek yalnızca “Fâtiha suresi” okunur. Sonra rükû ve secdeler yapılıp tahiyyata oturulur. Burada sırasıyla “Ettehiyyâtü”, “Allâhümme Salli”, “Allâhümme Bârik” ve “Rabbenâ” duaları okunur ve selam verilir. Böylece öğle namazının farzı kılınmış olur. Öğle namazının son sünneti ise aynı sabah namazının sünneti gibi kılınır.

İkindi Namazı: Sekiz rekâttır. Bunun dördü sünnet, dördü farzdır. İkindi namazının önce sünneti sonra da farzı kılınır. İkindi namazının hem sünnetine hem farzına niyet edilir. İkindi namazının sünneti, öğle namazının sünneti gibi kılınır. Ancak ikinci rekâtın sonundaki oturuşta “Ettehiyyâtü”, “Allâhümme Salli” ve “Allâhümme Bârik” duaları okunur. Sonra “Allâhü ekber.” denip üçüncü rekât için ayağa kalkılır ve eller bağlanıp “Sübhâneke duası” okunur. Üçüncü ve dördüncü rekâtlar, ilk iki rekât gibi kılınır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

6. Sınıf FCM Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 43 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!