6. Sınıf Din Kültürü Çalışma Soruları 2. Ünite Cevapları
“6. Sınıf Din Kültürü Çalışma Soruları Cevapları 2. Ünite Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
6. Sınıf Din Kültürü Çalışma Soruları 2. Ünite Cevapları
1. Muhakkak ki namaz, hayâsızlıktan ve kötülükten alıkoyan. (Ankebût suresi, 45. ayet) Bu ayette namazın aşağıdaki yönlerinden hangisi vurgulanmaktadır?
A) Allah’ın rızasını kazanmaya vesile olmasıB) Güzel ahlak sahibi olmaya katkı sağlamasıC) Allah ile insan arasında iletişim aracı olmasıD) Müslümanları birlik ve beraberliğe yönlendirmesi
- Cevap: B
2. “Namazda vücudun örtülmesi gereken yerlerini örtmek” anlamına gelen kavram aşağıdakilerden hangisidir?
A) Hadesten tahâretB) Necâsetten tahâretC) Setr-i avretD) İstikbâl-i kıble
- Cevap: C
3. Görseldeki gibi “namazda elleri dizlerin üzerine koyup eğilmiş bir durumda dua okumayı” ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?
A) KıyamB) KıraatC) RükûD) Secde
- Cevap: C
4. Abdestin alınışının bir bölümü sırasıyla şu şekilde verilmiştir.I. Niyet edip elleri yıkamakII. Ağza ve burna su vermekIII. ---IV. Kolları yıkamak
Buna göre sıralamanın doğru olması için boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
A) Ayakları yıkamakB) Başı mesh etmekC) Kulakları mesh etmekD) Yüzü yıkamak
- Cevap: D
5. “Namazda ayakta iken Kur’an-ı Kerim’den sure veya ayetler okumak” anlamına gelen kavram aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kâde-i ÂhireB) KıraatC) İftitah TekbiriD) Kıyam
- Cevap: B
- 6.
- İki rekâttır.
- Yılda iki kez ve cemaatle kılınır.
- Namazdan sonra hutbe okunur.Bu bilgilerin tamamı aşağıdaki namazlardan hangisi ile ilgilidir?
A) CumaB) TeravihC) BayramD) Cenaze
- Cevap: C
7. Aşağıdaki peygamberlerden hangisi Mescid-i Aksâ’nın hizmetinde bulunmuştur?
A) Hz. ÂdemB) Hz. NuhC) Hz. İbrahimD) Hz. Zekeriya
- Cevap: D
8. Hz. Muhammed’in (sav) doğduğu yıl, ordusuyla Kâbe’yi yıkmaya gelen Yemen Valisi aşağıdakilerden hangisidir?
A) II. HüsrevB) EbreheC) AshameD) Mukavkıs
- Cevap: B
9. Kur’an-ı Kerim’de namaz ibadeti için kullanılan kavram aşağıdakilerden hangisidir?
A) SavmB) NahrC) FıtırD) Salat
- Cevap: D
10. Abdest almak namazın hazırlık şartlarından hangisi ile ilgilidir?
A) VakitB) NiyetC) Hadesten tahâretD) Necâsetten tahâret
- Cevap: C
11. “Cemaatle kılınan namaz, tek başına kılınan namazdan yirmi yedi derece daha faziletlidir.” Bu hadis ile teşvik edilen tutum ve davranış aşağıdakilerden hangisidir?
A) Birlik ve beraberlikB) Sağlık ve temizlikC) Cesaret ve kararlılıkD) Merhamet ve affedicilik
- Cevap: A
12. Aşağıdakilerden hangisi namazların farzının kılınmasından önce okunmaktadır?
A) TelbiyeB) KametC) SalaD) Telkin
- Cevap: B
13. Namazın; ayakta durma, rüku ve iki secdenin tamamlanmasıyla oluşan bölümüne ne ad verilir?
A) KunutB) TahiyyatC) SalavatD) Rekât
- Cevap: D
14. Aşağıdakilerden hangisi namazda diğerlerinden sonra yerine getirilen bir şarttır?
A) SecdeB) KıraatC) RükûD) Kıyam
- Cevap: A
15. Toplam rekât sayısı dört olan namaz aşağıdakilerden hangisidir?
A) SabahB) ÖğleC) İkindiD) Akşam
- Cevap: A
- 16.
- Namaza hazırlık için abdest alınması
- Kıyafetin ve namaz kılınacak yerin temiz olması
- Namaza “Allahü Ekber” diyerek başlanması
Bu bilgilerde aşağıdakilerden hangisinin açıklamasına yer verilmemiştir?
A) Hadesten taharetB) Necâsetten taharetC) İstikbâl-i kıbleD) İftitah tekbiri
- Cevap: C
17. Ramazan ayı boyunca yatsı namazının son sünnetinden sonra, vitir namazından önce kılınan namaz aşağıdakilerden hangisidir?
A) TeheccütB) EvvabinC) TeravihD) Teşbih
- Cevap: C
18. İslam’ın beş temel esasından biridir. Tek başına ya da topluca yapılabilir. Belirli hareketlerden oluşan bedenî bir ibadettir. Bu bilgilerin tamamı aşağıdaki ibadetlerden hangisi ile ilgilidir?
A) ZekâtB) NamazC) OruçD) Hac
- Cevap: B
19. “es-Salâtü hayrun mine’n-nevm” cümlesi hangi namaz vaktinin ezanında okunmaktadır?
A) SabahB) ÖğleC) İkindiD) Akşam
- Cevap: A
6. Sınıf Çalışma Soruları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2. Ünite Cevapları Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok