Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Meb Yayınları

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 59

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 59 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 59

Geçmişi binlerce yıl öncesine uzanan çay, ilk olarak Çin’de tüketilmeye başlandı ve zamanla dünyaya yayıldı. Türkiye de çaydan vazgeçmeyen ülkelerden biridir. Kahvaltida içilmeye başlanan çay, akşamın geç saatlerine kadar günün her saati tüketiliyor. Misafirlere ikram ediliyor. Ülkemizde çayın geçmişi çok eskilere dayanmıyor aslında. 1930’larda Rize’de Ziraat Mühendisi Zihni Derin’in çalışmalarıyla üretimi yaygınlaştı (Görsel 2.49). Bu yıllarda kahve kadar tüketimi yaygın değildi. Ancak kısa sürede sevildi, yaygınlaştı. Bazı kaynaklarda atalarımızın Anadolu’ya gelmeden önce Orta Asya’da çayla tanıştıkları yer almaktadır. Aşağıdaki haberde görüleceği üzere günümüzde Türkiye en çok çay tüketen ülkelerden biridir.

Özellikle kış mevsiminde yanımızdan eksik etmediğimiz kâğıt mendillerin kullanımı çok eskilere dayanmıyor. Kâğıt mendillerin yaygınlaşmasından önce renk renk, desen desen kumaş mendiller kullanılırdı (Görsel 2.50). İlk Türkçe sözlük olan Kaşgarlı Mahmud’un Divânü Lüga- ti’t-Türk adlı eserinde cepte taşınan ipekli ya da pamuklu bez parçası karşılığında “ulatu” ve “savluk” sözcükleri geçiyordu. Günümüze ulaşan en eski mendillerimiz 1500’lü yıllara ait ve Topkapı Sarayı Müzesi’nde sergilenmektedir. Osmanlı sarayında kullanılan mendiller işlemelerle süslenirdi. Önemli yabancı konuklara armağan olarak zengin işlemeli ipek mendiller verilirdi. Halkın kullandığı mendillerse daha çok keten ve pamuktandı. Günümüzde kumaş mendiller genellikle aksesuar olarak kullanılıyor, ceket ceplerini süslüyor.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

5. Sınıf Meb Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 59 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!