5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları (1. Kitap) Sayfa 96
“5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 96 Meb Yayınları (1. Kitap)” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları (1. Kitap) Sayfa 96
Soru: Aşağıda doğa kaynaklı afetlerden bazılarına ilişkin görseller ve bilgiler verilmiştir. Öncelikle görselin ve verilen bilgilerin hangi afete ait olduğunu ilgili alana yazınız. Afetle ilgili verilen bilgilerin afet öncesi, sırası ve sonrası alınacak tedbirlerden hangilerine ait olduğunu ile işaretleyiniz.
- Cevap:
Bitki örtüsü cılız ve kurak yerler ile özellikle eğimli arazileri ağaçlandırmak bu afetin oluşumunu engellemek için önemlidir (Görsel 2.45). Bitki ve ağaçlar, kökleri sayesinde toprağın suyla taşınmasını engellemektedir. Böylece afetin şiddeti azalmakta veya afetin önüne geçilebilmektedir. Ayrıca afet farkındalık eğitimlerine katılmak ve çevremizdekileri bu konuda bilinçlendirmek afetin etkisinin azalmasına katkıda bulunacaktır.
Doğa kaynaklı afetin adı: Erozyon
- Afet öncesi tedbirler (✓)
Kar yağışlı yamaçlardaki bitki örtüsünü koruyup buraları ağaçlandırmak bu afetin etkisini azaltabileceği gibi meydana gelmesini de engelleyebilmektedir (Görsel 2.46). Ayrıca afet riski taşıyan bölgeler, yerleşim yeri olarak seçilmemelidir. Bunun yanı sıra kar yağışının yoğun olduğu yerlerde hava ve yol durumu raporları takip edilmelidir. Afetten etkilenen kişiler, afet sonrasında doğrudan yüksek sıcaklıkta bir ortama girmemelidir.
Doğa kaynaklı afetin adı: Çığ
- Afet öncesi tedbirler (✓), Afet sırasında tedbirler (✓), Afet sırasında tedbirler (✓)
Dere ve akarsu yataklarında yapılaşmayı önlemek, bu afetin etkisini azaltabileceği gibi meydana gelmesini de engelleyebilmektedir (Görsel 2.47). Afet ortaya çıktığında olabildiğince yüksek yerlere çıkmaya gayret etmek önemlidir. Mümkünse afet bölgesi hemen terk edilerek güvenli bölgelere gidilmeli ancak asla sudan karşıya geçilmemelidir. Afete neden olan suların temas ettiği yiyecekler yenmemen ve bu sulara temas eden eşyalar çok iyi yıkanmalıdır.
Doğa kaynaklı afetin adı: Sel
- Afet öncesi tedbirler (✓), Afet sırasında tedbirler (✓), Afet sırasında tedbirler (✓)
5. Sınıf Meb Yayınları (1. Kitap) Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 96 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
𝕄ü𝕥𝕙𝕚ş
Zeki Çocuk_12345...
2024-12-19 17:24:03Afet öncesi tedbirler ve Afet ırası tedbirleri yazmışsınız Ama Afet sonrası tedbirleri yazmamışsınız onun yerine tekrar Afet sırası tedbirler yazmışsınız bu hatanızı es geçmedim bu hatanız gözüme çok battı lütfen EN KISA SÜREDE DÜZELTİN
Çok seviyorum bu yanı
👍🏻⭐⭐⭐⭐⭐