5. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları 5. Ünite Cevapları
“5. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları Cevapları 5. Ünite Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
5. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları 5. Ünite Cevapları
1. I. Tarlaya buğday ekilmesiII. Karadeniz’de avlanan balıkların İç Anadolu’ya ulaştırılmasıIII. Zeytinin kahvaltıda yenilmesi
Numaralanmış faaliyetlerin ekonomideki ürün ağında yer alan aşamaları aşağıdakilerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?
- Cevap: A
2. Nüfusun fazla olduğu yerlerde eğitim, sağlık, ulaşım gibi hizmet sektörleri çok gelişmiştir. Buna göre, aşağıdaki mesleklerden hangisi sözü edilen gelişmiş sektörler arasın da yer almaz?
A) ÖğretmenlikB) ŞoförlükC) ÇiftçilikD) Doktorluk
- Cevap: C
3. Murat’ın beden eğitimi dersinde giymek için spor ayakkabısına ihtiyacı vardır. Bu ihtiyacını annesine söylemiş ve annesiyle birlikte bir mağazaya giderek uygun ayakkabıyı satın almışlardır.Buna göre, metindeki durum ekonomideki ürün ağının hangi aşamasına aittir?
A) GirişimB) ÜretimC) DağıtımD) Tüketim
- Cevap: D
4. Aşağıdaki kavramlardan hangisi “Birlikten kuvvet doğar.” atasözü ile ilgilidir?
A) DeğişimB) iş birliğiC) SüreklilikD) Yenilikçilik
- Cevap: B
5. GAZETE
Rize’nin Anzer Yaylası’nda üretilen Anzer balı için Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda, Suudi Arabistan ve İsrail’den çok miktarda sipariş gelmektedir. Türkiye içindeki talepler karşılandıktan sonra diğer ülkelere gerçekleştirilecektir.
Gazete haberinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
A) ithalatB) sermayeC) ihracatD) girişim
- Cevap: C
6. Yaşadığım bölge ülkemizin ticaret, bankacılık, ulaşım ve turizm merkezidir. Eğitim, sağlık ve sosyal hizmetler gelişmiştir. İş imkânlarının fazla olması nedeniyle sürekli göç alır. Ülkemizin en kalabalık nüfusa sahip bölgesidir. Bu metinde, hangi bölgeden söz edilmiştir?
A) EgeB) MarmaraC) AkdenizD) Karadeniz
- Cevap: B
7. Günümüzde üretilen ürünlerin çok uzak ülkelere kısa sürede ve güvenli bir şekilde taşınmasında aşağıdakilerden hangisi etkili olmuştur?
A) Dünya nüfusunun artmasıB) Ülkelerin ihtiyaçlarının artmasıC) Ülkeler arasında göçlerin artmasıD) Ulaşım araçlarının gelişmesi ve artması
- Cevap: D
8. Aşağıdakilerden hangisi satın aldığı ürünün ayıplı mal çıkması durumunda bilinçli bir tüketicinin yapması gereken davranıştır?
A) Tüketici mahkemelerine dilekçeyle başvurmakB) Yaşadığı durum karşısında sessiz kalmakC) Aynı ürünü farklı bir mağazadan satın almakD) Ürünün faturası ya da fişi olmadan iade etmeyi istemek
- Cevap: A
5. Sınıf Çalışma Soruları Sosyal Bilgiler 5. Ünite Cevapları Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok