“5. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları Cevapları 4. Ünite Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları 4. Ünite Cevapları

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları Cevapları 4. Ünite Sayfa 118

1. Sosyal bilgiler öğretmeni, öğrencilerine: “Bilim insanlarının ortak özellikleri nelerdir?” diye sorar. Öğrenciler şu cevapları verir:Ayşe : Hata yapmaktan korkmak Emre : Zorluklar karşısında pes etmemek Sevim : Yeniliklere açık olmak İlyas : işin kolayına kaçmak

Buna göre, öğretmenin sorusuna aşağıdaki öğrencilerden hangileri doğru cevap vermiştir?

A) Ayşe ve SevimB) Ayşe ve İlyasC) Emre ve SevimD) Emre ve İlyas

  • Cevap: C

2. Sanal ortam üzerinden sağlanan iletişim, zaman içinde yüz yüze iletişimi zayıflattı. Sosyal medya üzerinde yüzlerce arkadaşı olan bireyler, günlük hayatta yalnız kalabiliyor. Önceden evlerde çay ve kahve eşliğinde aile bireyleri arasında hoş sohbetler yapılırdı. Günümüzde ise tablet, televizyon ve bilgisayar ekranına kilitlenildiği için aile içi ilişkiler de bu olumsuzluktan etkilendi. Bu bilgide, teknolojinin aşağıdakilerden hangisi üzerindeki olumsuz etkisinden söz edilmiştir?

A) İnsan ilişkileriB) İnsan sağlığıC) Ekonomik gelişmelerD) Okul başarısı

  • Cevap: A

3. Elif, Anadolu uygarlıklarıyla ilgili İnternetle araştırma yaparak doğru ve güvenilir bilgilerden oluşan bir ödev hazırlamak istiyor. Buna göre Elif, aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?

A) Sosyal medyada en çok beğeni alan bilgileri kullanmalıdır.B) “gov” ve “edu” uzantılı sitelerden yararlanmalıdır.C) Tek bir İnternet sitesinden faydalanmalıdır.D) İnternet’te yer alan her bilgiye güvenmelidir.

  • Cevap: B

4. Doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmak için aşağıdakilerden hangisi yapılmamalıdır?

A) Farklı Genel Ağ sitelerindeki bilgiler, çeşitli kaynaklarla karşılaştırılmalıdır.B) Devlet kurumlarına ait resmî sitelerin içeriği dikkate alınmalıdır.C) Genel Ağ’daki bilgilerin güncelliği göz ardı edilmelidir.D) Toplumun güvenini kazanan Genel Ağ siteleri tercih edilmelidir.

  • Cevap: C

5. Genel Ağ üzerinden kişisel bilgilerin kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirilmesine ne ad verilir?

A) E-ticaretB) Kimlik hırsızlığıC) Sanal bağımlılıkD) Bilimsel etik

  • Cevap: B

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları Cevapları 4. Ünite Sayfa 119

6. Teknolojiyi kontrollü kullanmayan insanlar teknoloji bağımlısı hâline gelebilirler. Teknoloji bağımlıları sosyal hayattan ve toplumsal ilişkilerden uzak kalmayı tercih ederler. Bu durum bireyin zamanla aile ve çevresinden kopmasına neden olur. Metindeki bilgiye getirilebilecek uygun başlık aşağıdakilerden hangisidir?

A) Teknolojinin ÖnemiB) Sosyal Medya KullanımıC) Genel Ağ Kullanımının ÖnemiD) Teknolojinin Bilinçsiz Kullanımı

  • Cevap: D

7. “Teknoloji ile birlikte mesafeler kısaldı ve bilgiye ulaşmak hızlandı.” diyen bir kişi teknolojinin aşağıdakilerden hangisini sağladığını vurgulamıştır?

A) Zaman tasarrufunuB) İnsan ömrünün uzamasınıC) İnsan ilişkilerinin güçlenmesiniD) Geleneklerin korunmasını

  • Cevap: A

8. Aşağıdakilerden hangisi teknolojinin hayatımızdaki olumsuz etkilerine örnek oluşturur?

A) Hakan’ın uçakla farklı ülkelere seyahat etmesiB) Merve’nin yurt dışında yaşayan ablasıyla görüntülü konuşmasıC) Tamer’in zamanını ekran karşısında geçirerek ailesini ihmal etmesiD) Aslı’nın dünyadaki gelişmeleri İnternetten takip etmesi

  • Cevap: C

9. Aşağıda Mimar Sinan ile ilgili araştırma yapan bir öğrencinin araştırmasında yararlandığı eserlerin isimlerini yazdığı bölüm verilmiştir. Bu bölüme ne ad verilmektedir?

A) İçindekilerB) ÖzetC) BaşlıkD) Kaynakça

  • Cevap: D

10. Aşağıdakilerden hangisi bilim insanlarının ortak özelliklerinden biri değildir?

A) Çalışkan olmalarıB) Araştırmacı olmalarıC) Sabırsız olmalarıD) Sorgulayıcı olmaları

  • Cevap: C

11. Eflatun “İhtiyaç, bütün icatların anasıdır.” sözü ile icatların ortaya çıkmasında aşa- ğıdakilerden hangisinin önemini vurgula maktadır?

A) İcat sahibinin merakıB) Kişinin ilgi ve yeteneğiC) Bireyin yaşadığı baskı ve zorluklarD) Günlük hayattaki gereksinimler

  • Cevap: D

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları Cevapları 4. Ünite Sayfa 120

12. Hastalıkların teşhis ve tedavisi için çalışan insanlar toplumun aşağıdaki ihtiyaçlarından hangisini karşılamaktadır?

A) UlaşımB) SağlıkC) GüvenlikD) Eğitim

  • Cevap: B

13. “Makinelere olan ilgim nedeniyle onları inceler, mühendislere sorular sorardım. İnsanların kullanabileceği dayanıklı ve ucuz bir lamba yapmak istiyordum. Bunun için başarısız geçen binlerce deney yapmama rağmen bıkmadım ve sonunda başardım."

Bu metinde bilim insanlarında bulunması gereken;I. insanlara faydalı olma,II. merak duyma,III. sabırlı olmaözelliklerinden hangilerine yer verilmiştir?

A) I ve IIB) I ve IIIC) II ve IIID) I, II ve III

  • Cevap: D

14. Zeynep ve arkadaşları atık kâğıt ve pillerin geri dönüşümü için bir proje çalışması yapmışlardır. Zeynep ve arkadaşlarının bu projeyi yapmalarında aşağıdakilerden hangisi etkili olmuştur?

A) Doğaya karşı duyarlı olmalarıB) Tarihe ilgi duymalarıC) Kanun ve kurallara uymalarıD) Millî kültürümüzü tanımaları

  • Cevap: A

5. Sınıf Çalışma Soruları Sosyal Bilgiler 4. Ünite Cevapları Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.