“5. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Fasikülü 5. Ünite Cevapları Sayfa 16” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Fasikülü 5. Ünite Cevapları Sayfa 16


29. İlkim özelliklerinin ılıman olduğu, ulaşım ağının geliştiği yerlerde sanayi tesisi kurmak daha  kolaydır. Buna göre seçeneklerde verilen şehirlerden hangisinde sanayi faaliyetleri daha fazla gelişir. A) Kocaeli B) Erzincan C) Kastamonu D) Şırnak
  • Cevap: A

30. Büyük şehirlerin beyaz et ihtiyacını karşılamak amacı ile bu şehirlerin yakınlarında kümes hayvancılığı gelişmiştir. Buna göre seçeneklerde verilen şehirlerden hangisinde kümes hayvancılığının daha az yapıldığı söylenebilir? A) İzmir B) Ankara C) Tunceli D) Adana
  • Cevap: C

31. Keçiler kayalık alanlarda rahat hareket eder ve bitkilerin yeni filizlenen dalları ile beslenirler. Buna bağlı olarak dağlık ve engebeli arazilerde ve maki bitki örtüsünün hâkim olduğu yerlerde kıl keçisi yetiştirilir. Buna göre aşağıdaki bölgelerden hangisinde kıl keçisi yetiştiriciliği daha fazladır? A) Ege B) Doğu Anadolu C) Karadeniz D) Akdeniz
  • Cevap: D

32. Ülkemizde üç farklı iklim tipi görülmektedir. Farklı iklimler de, farklı iklimsel özellikler isteyen tarım ürünlerinin yetişmesine imkân sağlar. Buna göre ülkemizde üç farklı iklim tipinin görüldüğüne kanıt olarak gösterilebilecek tarım ürünleri hangi seçenekte birlikte verilmiştir? A) Mısır - Arpa - Mercimek B) Zeytin - Çay - Buğday C) Üzüm - İncir - Turunçgil D) Ayçiçeği - Fındık - Nohut
  • Cevap: B

33. İnsanların yaşadıkları çevrenin özellikleri bölgede yaşayan insanların ekonomik faaliyetlerini etkiler. Buna göre taş kömürü bakımından zengin olan Zonguldak’ta yaşayanların daha çok hangi ekonomik faaliyet alanında çalışması beklenir? A) Tarım B) Madencilik C) Ticaret D) Turizm
  • Cevap: B

34. Görseldeki tarım ürünleri daha çok hangi sanayi kuruluşlarına hammadde kaynağı olmuştur? A) Dokumacılık B) Bitkisel Yağ C) Mobilyacılık D) Kimya Sanayi
  • Cevap: B

35. Ekonomik yönünden gelişmiş, nüfusun fazla olduğu yerlerde sosyal ve kültürel faaliyetlerde yoğun bir gelişme görülür. Bu durum dikkate alındığında aşağıda verilen şehirlerden hangisinde sosyal ve kültürel faaliyetlerin daha fazla gelişmiş olması beklenir? A) Diyarbakır B) Samsun C) Adana D) İstanbul
  • Cevap: D

36. Kış aylarının ılık geçtiği yerlerde, tarım ürünlerinin kapalı bir ortamda yetiştirilmesine seracılık denir. Buna göre, seracılık işlerinde çalışmak isteyen çiftçiler hangi ilde daha kolay iş bulur. A) Adana B) Ankara C) Malatya D) Denizli
  • Cevap: A

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Çalışma Fasikülü 5. Ünite Cevapları Sayfa 16 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.