5. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Fasikülü 3. Ünite Cevapları Sayfa 30
“5. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Fasikülü 3. Ünite Cevapları Sayfa 30” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
5. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Fasikülü 3. Ünite Cevapları Sayfa 30
78. Erozyonu önlemek için alınacak önlemlerden bir tanesini söyleyiniz.
- Cevap: Boş arazileri ağaçlandırmak
79. Heyelanın en çok Karadeniz Bölgesinde görülmesinin temel nedenlerinden iki tanesini söyleyiniz.
- Cevap:
a) Arazinin eğimli olması b) Bölgenin bol yağışlı olması
80. Yer şekillerini yükseltisine uygun renkler ile gösteren haritaların türü nedir?
- Cevap: Fiziki harita
81. Ülkemizin en düzlük ve alçak bölgesi hangisidir?
- Cevap: Marmara Bölgesi
82. Ülkemizin en dağlık bölgesi hangisidir?
- Cevap: Doğu Anadolu Bölgesi
83. Ülkemizin en yağışlı bölgesi hangisidir?
- Cevap: Karadeniz Bölgesi
84. Ülkemizin yıllık sıcaklık ortalaması en yüksek olan bölgesi hangisidir?
- Cevap: Akdeniz Bölgesi
85. Ülkemizin yıllık sıcaklık ortalaması en düşük olan bölgesi hangisidir?
- Cevap: Doğu Anadolu Bölgesi
86. Akdeniz ikliminin doğal bitki örtüsü nedir?
- Cevap: Maki
87. Karadeniz ikliminin doğal bitki örtüsü nedir?
- Cevap: Orman
88. Karasal iklimin doğal bitki örtüsü nedir?
- Cevap: Bozkır
89. Uzun yazlar ve kış ılıklığı nedeniyle seracılık en çok hangi bölgemizde gelişmiştir?
- Cevap: Akdeniz Bölgesinde
90. Marmara Bölgesinde; Akdeniz iklimi, Karadeniz iklimi ve karasal iklim bir arada görülmektedir. Bu üç iklimin Marmara Bölgesinde kısmen görülmesi ile oluşan iklim tipine ne ad verilir?
- Cevap: Marmara Geçiş İklimi
91. Zelzele hangi doğal afetin diğer adıdır?
- Cevap: Deprem
5. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Çalışma Fasikülü 3. Ünite Cevapları Sayfa 30 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok