Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı SDR Dikey Yayınları

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayınları Sayfa 35

“5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 35 SDR Dikey Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayınları Sayfa 35

ayetlerini ezberliyor, Sevgili Peygamberimizden (s.a.v.) dinî konularda bilgiler alıyorlardı. Bunun yanında Peygamberimiz (s.a.v.), buraya öğretmenler görevlendirerek Müslümanların okuma ve yazma öğrenmelerini sağlıyordu. Hatta Suffe’de, başka toplumların ve kabilelerin dillerini öğrenen sahabiler de vardı.

Ayrıca Resulullah (s.a.v.), bütün Müs- lümanlara Suffe’de konuşmalar ve sohbetler yapıyor, onlara Kur’an ayetlerini öğretip açıklıyordu. Suffe, Müslümanlar için bir okul gibiydi. Tüm bunlar, aynı zamanda Peygamber Efendimizin (s.a.v.) eğitim, öğretim ve ilme verdiği önemi ortaya koymaktadır.

Peygamberimiz (s.a.v.), Medine’de toplumsal barışı ve kardeşliği sağlamak için önemli çalışmalar yaptı. Allah Resulü (s.a.v.), Medine’ye hicret ettiğinde şehirde Evs ve Hazreç adlı iki büyük Arap kabilesi ile Beni Nadir, Beni Kaynuka ve Beni Kureyza adlı Yahudi kabileleri yaşıyordu. Evs ve Hazreç kabileleri arasında, eskiden beri süregelen anlaşmazlık ve düşmanlık vardı. Peygamberimiz (s.a.v.), bu iki kabileyi barıştırdı ve aralarındaki düşmanlığa son verdi. Evs ve Hazreç kabilelerine mensup çok sayıda insan Müslüman oldu. Aralarındaki dostluk, iyi ve güzel ilişkiler, İslam kardeşliği ile daha da güçlendi.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (s.a.v.), Mekke’den hicret eden her Müslüman’ı Medineli bir Müslüman’la kardeş yaptı. Buna “Muâhât” adı verildi. Böylece muhacir ve ensar kardeşliğinin bir gereği olarak Medineliler, sahip oldukları bağ, bahçe, ev vb. malları Mekke’den hicret eden Müslümanlarla paylaştılar. Onlara her türlü yardımı ve desteği yaptılar. Bu durum, Müslümanlar arasındaki birlik, beraberlik, paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma duygularını güçlendirdi.

Peygamberimiz (s.a.v.), Medine’de barış ve huzur ortamını sağlamak için Yahudilerle birlikte yaşamayı ve karşılıklı haklara saygıyı esas alan bir antlaşma yaptı. Bu antlaşmaya “Medine Sözleşmesi” denildi. Bu antlaşmaya göre;

♦ Müslümanlarla Yahudiler barış içinde yaşayacaklar,
♦ Yahudiler kendi dinlerinde özgür olacaklar,

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

5. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 35 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!