“5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 100 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 100

Soru: Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları okuyarak doğru seçeneği işaretleyiniz.

Soru: Hz. Muhammed (sav) şöyle demiştir: “Müslümanlara ağır gelmesinden (meşakkat) endişe etmeseydim onlara her namaz vaktinde dişlerini misvakla temizlemelerini emrederdim.” (Müslim, Taharet, 42). Bu hadiste vurgulanan ana düşünce aşağıdakilerden hangisidir?

A) Peygamberimiz dişlerin temizliğine önem vermiştir.B) Diş temizliği sadece misvakla yapılmalıdır.C) Dişleri temizlemek Müslümanlar için çok zordur.D) Diş temizliği için namaz vakitleri beklenmelidir.

  • Cevap: A

Soru: Aslı, Hatice, Mustafa, Recep ve Zehra arkadaşlarıyla Peygamberimizin yeme içme konusundaki davranış ve tavsiyeleri hakkında aralarında konuşmuşlardır. Her biri Hz. Peygamber’in farklı bir davranış ve tavsiyesini söylemiştir.

-Aslı: Peygamberimiz yemekten önce ve sonra ellerini yıkamıştır.- Hatice: Müslümanlara yemekten önce besmele çekmeyi önermiştir.- Mustafa: Yemeklerden soma “Elhamdülillah” demiştir.- Recep: Sağ eliyle ve tabağın kendi önünde duran bölümünden yemiştir.- Zehra: Ayakta yiyip içmeyi uygun görmemiştir.

Buna göre arkadaşların hangilerinin söyledikleri Hz. Muhammed’in (sav) yeme içme konusundaki davranış ve tavsiyelerindendir?

A) Aslı ve HaticeB) Mustafa ve RecepC) Aslı, Hatice, Mustafa ve RecepD) Aslı, Hatice, Mustafa, Recep ve Zehra

  • Cevap: D

Soru: “Kişinin işlediği günahlar samimi bir şekilde yapılan tövbelerle temizlenir.” cümlesi aşa- ğıdakilerden hangisine örnektir?

A) Çevre temizliğineB) Manevi temizliğeC) Beden temizliğineD) Elbise temizliğine

  • Cevap: B

5. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 100 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.