“5. Sınıf Matematik Çalışma Fasikülü 3. Ünite Cevapları Sayfa 23” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Matematik Çalışma Fasikülü 3. Ünite Cevapları Sayfa 23

64. Ali bir elektronik mağazasında 2 400 liralık lapto- pa % 15 indirim geldiğini görüyor. Buna göre Ali bu laptopu kaç TL ödeyerek satın alabilir? A) 1 800 TL B) 1 950 TL C) 2 000 TL D) 2 040 TL
  • Cevap: D
65. Yukarıdaki şemada verilen işlemler yapıldığında ? ile gösterilen yere aşağıdaki sayılardan hangisi gelmelidir? A) 12,9 B) 8,3 C) 1,6 D) 7,3
  • Cevap: B
66. (21,09 + 8,45) - (16,73) işleminin sonucu aşağıda- kilerden hangisidir? A) 4,09 B) 1 2,81 C) 46,27 D) 88,86
  • Cevap: B
67. I. 4,15 - 2,25 II. 5,78 - 3,64 III. 9,41 - 6,56 IV. 15,36 - 13,98 Yukarıda verilen çıkarma işlemlerinden kaç tanesinin sonucu 2’den büyüktür? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4
  • Cevap: B
68. 18/20 kesrinin yüzde sembolü ile gösterimi aşağıdakilerden hangisidir? A) %36 B) %54 C) %72 D) %90
  • Cevap: D
69. Yukarıda modellenmiş kesrin yüzde sembolü ile gösterimi aşağıdakilerden hangisidir? A) %22 B) %44 C)%66 D)%88
  • Cevap: B
70. Etiket fiyatı 180 TL olan bir monta %25 zam yapılıyor. Montun yeni etiket fiyatı kaç TL olur? A) 21 6 B) 220 C) 225 D) 235
  • Cevap: C
71. Fiyatı 2080 TL olan bir akülü motora %20 indirim yapılıyor. Akülü motorun indirimli fiyatı kaç TL’dir? A) 1 654 B) 1 664 C)1574 D)1570
  • Cevap: B

5. Sınıf Matematik Meb Yayınları Çalışma Fasikülü 3. Ünite Cevapları Sayfa 23 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.