“5. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Sayfa 70 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 70

2. Harflerin Okunuşu2.1. Harekeler: Üstün, Esre, ÖtreKur’an harflerinin tamamı sessizdir. Bu harfleri seslendiren ve dilimizdeki sesli harflerin yerini tutan işaretlere hareke denir. Bu işaretler harflerin üstünde veya altında bulunur. Harflerin sesli okunmasını sağlayan üç hareke vardır: üstün, esre ve ötre.Üstün: Harfin üstüne yazılan yatık bir çizgidir ( __ ). Bu işarete Arapçada fethadenilir. Üstün; ince harflerin “e”, kalın harflerin “a” sesiyle okunmasını sağlar. Örneğinsin ( j ) harfine üstün işareti konulunca se ( ^ ), sad ( ) harfine üstün konuluncasa ( ^ ), re (j ) harfine üstün işareti konulunca ra (j ) şeklinde okunur.

Uygulayalım

Aşağıdaki tabloda okunuşları aynı, yazılışları farklı olarak verilen örnekleri harekesine dikkat ederek okuyunuz.

  • Cevap: Bu etkinliği sizler yapabilirsiniz.

5. Sınıf Meb Yayınları Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 70 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.