Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
5. Sınıf Fen Bilimleri Meb Yayınları

5. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 110

“5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 110 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 110

Buzluktan çıkardığımız bir miktar buz parçasını oda sıcaklığında kısa bir süre beklettiğimizde herhangi bir değişiklik göremeyiz. Fakat belli bir süre sonra buz parçalarının eridiğini görürüz. Buzluktan çıkardığımızda buzun sıcaklığı negatif değerlerdedir. Oda sıcaklığında beklerken buzun sıcaklığı yükselir. Bir süre sonra buzun sıcaklığı 0 °C’a ulaşır. Buz bu sıcaklıkta erimeye başlar. Buz parçaları tamamen eriyene kadar buzun sıcaklık değeri 0 °Cta sabit kalır. Bu sıcaklık değeri buzun erime sıcaklığıdır. Bazı saf maddelerin erime ve donma noktaları aşağıdaki tabloda verilmiştir.

Saf katı maddelerin ısıtıldıklarında katı hâlden sıvı hâle geçmeye başladıkları sıcaklığa erime sıcaklığı veya erime noktası denir. Erime noktası, ayırt edici bir özellik olduğundan saf maddelerin erime noktaları birbirinden farklıdır.

Saf sıvı maddeler, dışarıya ısı verdiklerinde sıvı hâlden katı hâle geçerek donar. Sıvılar, sıcaklık değerleri belli bir sıcaklığa düştüğünde tamamen katı hâle geçinceye kadar aynı sıcaklıkta kalır. Sıcaklıklarının sabit kaldığı bu değere o maddenin donma sıcaklığı denir. Yukarıdaki tabloda görüldüğü gibi maddelerin donma sıcaklığı ile erime sıcaklığı birbirine eşittir.

Maddelerin ayırt edici özellikleri madde miktarına bağlı değildir. Bir damla saf su ile bir bardak saf suyun her ikisi de 0 °Cta donar. Madde miktarı maddelerin sadece donma sürelerini değiştirir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

5. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 110 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!