
5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 182


5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 182 Cevapları Meb Yayınları ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 182
BİLİMİN KAHRAMANLARI
İBN-İ HEYSEM (965-1039)
965 yılında Basra’da doğdu. Matematik, astronomi tıp ve fizik alanlarında çalışmalar yaptı. İbn-i Heysem, optik (fizik biliminin ışık olaylarını inceleyen kolu) alanında yaptığı çalışmaları ile ün salmıştır.
Heysem’den önce görme olayının gözden çıkan ışınların cisme ulaşması sonucunda gerçekleştiği düşünülüyordu. İbn-i Heysem, görme olayının aslında cisimlerden yansıyan ışınların gözümüze ulaşması sayesinde gerçekleştiğini ilk olarak ortaya atan bilim insanıdır.
Bunun yanı sıra İbn-i Heysem, uzaktaki cisimlerin gerçekte olduğundan daha küçük görünmesinin sebeplerini de açıklamıştır. İbn-i Heysem’in en önemli buluşu olan, “karanlık oda” anlamına gelen camera obscura (kamera obskura) günümüzde kullanılan kamera ve fotoğraf makinelerinin icat edilmesi için ilk adımı atmıştır. Bu nedenle İbn-i Heysem, fotoğraf makinesinin atası olarak da anılmaktadır.
- Cevap: Bu sayfada herhangi bir soru bulunmamaktadır.
5. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 182 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.