“5. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Fasikülü 3. Ünite Cevapları Sayfa 6” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Fasikülü 3. Ünite Cevapları Sayfa 6

7. Aşağıda günlük hayattaki bazı olaylar verilmiştir. Verilen olayları ‘’sürtünmeyi artırmak’’ ya da ‘’sürtünmeyi azaltmak‘’ şeklinde cevaplandırınız. 1 . Futbolcuların giydiği kramponların tabanlarının çivili olması
  • Cevap: Sürtünmeyi artırmak
2. Makine parçalarına yağ sürülmesi
  • Cevap: Sürtünmeyi azaltmak
3. Kolundaki bileziği çıkarmak için eline krem sürmesi
  • Cevap: Sürtünmeyi azaltmak
4.Bazı ağır masaların ayaklarına teker takılması
  • Cevap: Sürtünmeyi azaltmak
5. Kışın yollara çakıl taşı ya da kum dökülmesi
  • Cevap: Sürtünmeyi artırmak
6. Uçakların uç kısımlarının sivri yapılması
  • Cevap: Sürtünmeyi azaltmak
8. Aşağıdaki cümlelerde bulunan boşlukları uygun kelimeler ile doldurunuz.
  • Cevap: 
1. Kuvvetin birimi Newwton ’dur ve N harfi ile gösterilir. 2. Dinamometreler Yay esneklik özelliğinden yaralanarak yapılır. 3. Sürtünme kuvveti cismin hareketiyle Zıt yöndedir. 4. Yerin cisimlere uyguladığı kuvvete Yerçekimi denir. 5. Makine parçalarını yağlamak sürtünme kuvvetini Azaltır. 9. Jet uçaklarının pistte indiğinde paraşüt açmalarının nedeni nedir?
  • Cevap: Hava direncinin etkisini artırarak uçağın hızını azaltmak.
10. Gemilerin ya da teknelerin su ile temas eden yüzeylerinin V şeklinde tasarlanma sebebi nedir?
  • Cevap: Sürtünmeyi azaltmak.

5. Sınıf Fen Bilimleri Meb Yayınları Çalışma Fasikülü 3. Ünite Cevapları Sayfa 6 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.