“5. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Fasikülü 2. Ünite Cevapları Sayfa 17” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Fasikülü 2. Ünite Cevapları Sayfa 17

30. Aşağıda çeşitli canlı resimleri ve isimleri verilmiştir. Her canlı için verilen numaraları kullanarak aşağıdaki soruları cevaplayınız. 1. Yukarıdaki hayvanlardan hangileri omurgaya sahip değildir?
  • Cevap: 1, 5, 7, 10
2. Yukarıdaki hayvanlardan hangileri omurgaya sahiptir?
  • Cevap: 2, 3, 4, 6, 8, 9, 11, 12, 13, 14, 15
3. Yukarıdaki hayvanlardan hangileri memeliler sınıfına aittir?
  • Cevap: 2, 8, 9, 11, 15
4. Yukarıdaki hayvanlardan hangileri akciğer solunumu yaparlar?
  • Cevap: 2, 3, 4, 6, 8, 9, 11, 12, 13, 15
5. Yukarıdaki hayvanlardan hangilerinde yavru bakımı görülür?
  • Cevap: 2, 3, 8, 9, 11, 13, 15
6. Yukarıdaki hayvanlardan hangileri sürüngenler sınıfına aittir?
  • Cevap: 6, 12
7. Yukarıdaki hayvanlardan hangileri yavrusunu sütle besler?
  • Cevap: 2, 8, 9, 11, 15
8. Yukarıdaki hayvanlardan hangileri balıklar sınıfına aittir?
  • Cevap: 14
9. Yukarıdaki hayvanlardan hangileri yumurta ile çoğalır?
  • Cevap: 1, 3, 4, 5, 6, 7, 10, 12, 13, 14
10. Yukarıdaki hayvanlardan hangileri kurbağalar sınıfına aittir?
  • Cevap: 4
11. Yukarıdaki hayvanlardan hangilerinin vücutları pullarla kaplıdır?
  • Cevap: 4, 6, 12, 14
12. Yukarıdaki hayvanlardan hangileri yaşamına suda başlar, yetişkin olduğunda yaşamına karada devam eder?
  • Cevap: 4
13. Yukarıdaki hayvanlardan hangileri doğurarak çoğalır?
  • Cevap: 2, 8, 9, 11, 15
14. Yukarıdaki hayvanlar hangilerinin vücutları tüylerle kaplıdır?
  • Cevap: 3, 13
15. Yukarıdaki hayvanlardan hangilerinin vücutları kıl ve kalın post ile kaplıdır?
  • Cevap: 2, 8, 9, 11, 15

5. Sınıf Fen Bilimleri Meb Yayınları Çalışma Fasikülü 2. Ünite Cevapları Sayfa 17 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.