“5. Sınıf Din Kültürü Çalışma Soruları Cevapları 5. Ünite Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz. 5. Sınıf Din Kültürü Çalışma Soruları 5. Ünite Cevapları [syf]5. Sınıf Din Kültürü Çalışma Soruları Cevapları 5. Ünite Sayfa 144[/syf] 1
“5. Sınıf Din Kültürü Çalışma Soruları Cevapları 5. Ünite Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
5. Sınıf Din Kültürü Çalışma Soruları 5. Ünite Cevapları
[syf]5. Sınıf Din Kültürü Çalışma Soruları Cevapları 5. Ünite Sayfa 144[/syf]
1. Hz. Muhammed’in (sav.) doğduğu gün anısına kutlanan kandil aşağıdakilerden hangisidir?
A) Miraç
B) Regaip
C) Berat
D) Mevlit
Cevap: D
2. Tabloda camiyle ilgili bazı kavramlar ve tanımları yer almaktadır. Buna göre tablodaki hangi kavramların tanım eşleştirmeleri doğrudur?
A) Minber - Mihrap
B) Minber - Kubbe
C) Minare - Kubbe
D) Minare - Mihrap
Cevap: B
3. Genellikle caminin avlusunda bulunan ve abdest almak için yapılmış olan yere ne ad verilir?
A) Şadırvan
B) Minare
C) Mihrap
D) Kürsü
Cevap: A
4. • Hz. Davud’un oğludur.
• İsrâiloğulları’na gönderilen hükümdar peygamberdir.
• Kendisine büyük bir saltanat ve mülk verilmiştir.
Bu bilgilerin tamamı aşağıdaki peygamberlerden hangisi ile ilgilidir?
A) Hz. Musa
B) Hz. Yusuf
C) Hz. Süleyman
D) Hz. İbrahim
Cevap: C
5. “Mevlit” adlı eser aşağıdakilerden hangisine aittir?
A) Yunus Emre
B) Aşık Veysel
C) Süleyman Çelebi
D) Hoca Ahmet Yesevî
Cevap: C
6. İslam dini, kendi temel yapısına aykırı olmayan örf ve âdetleri reddetmemiştir. Ancak İslam’da yeri olmayan---gibi davranışları yasaklamıştır. Bu metinde boş bırakılan yere aşağıda- kilerden hangisinin getirilmesi uygun değildir?
A) kan davası gütmek
B) başlık parası istemek
C) ağaçlara çaput bağlamak
D) insanlarla helalleşmek
Cevap: D
[syf]5. Sınıf Din Kültürü Çalışma Soruları Cevapları 5. Ünite Sayfa 145[/syf]
7. Aşağıdakilerden hangisi insanları namaza davet etmek amacı ile yapılmıştır?
A) Mihrap
B) Minber
C) Minare
D) Kubbe
Cevap: C
8. Aşağıdakilerden hangisi Müslümanların bir arada ibadet edebilmeleri amacıyla inşa edilen yapılardandır?
A) Türbe
B) Cami
C) Kervansaray
D) Medrese
Cevap: B
9. Ney, kudüm, tambur, bendir gibi kavramlar, aşağıdaki sanat dallarından hangisi ile ilgilidir?
A) Edebiyat
B) Mimari
C) Musiki
D) Resim
Cevap: C
10. I. Camide Kabe’nin yönünü gösteren, imama ayrılmış, girintili bölümdür.
II. Müezzinin çıkıp ezan okuduğu, yüksek ve ince yapıdır.
III. Camilerde imamın çıkıp hutbe okuduğu, merdivenli yüksekçe yerdir.
Numaralanmış açıklamalar ile ilgili kavramların doğru sıralaması aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A
11. Gölge ve derinliği dikkate almadan renkli ve küçük resimlerle yapılan süsleme sanatına ne ad verilir?
A) Minyatür
B) Tezhip
C) Ebru
D) Hat
Cevap: A
12. Hangisi dinî motiflerin etkili olduğu örf ve âdetlerimizden biri değildir?
A) Sünnet töreni yapılması
B) Kandil gecelerinin kutlanması
C) Evliliklerde başlık parası alınması
D) Bebeklere isim verirken kulağına ezan okunması
Cevap: C
[syf]5. Sınıf Din Kültürü Çalışma Soruları Cevapları 5. Ünite Sayfa 146[/syf]
13. Dinî bayramlar ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Sevgi ve saygıyı pekiştirir.
B) Birlik ve beraberlik duygusunu artırır.
C) Zengin ile fakir arasındaki dayanışmayı sağlar.
D) Türk milletinin tarihi başarılarının hatırasını canlı tutar.
Cevap: D
14. Örf; bir toplumda uygulanagelen, kuşaktan kuşağa iletilen, kültürel değer, alışkanlık ve davranışlardır. Buna göre aşağıdakilerden hangisi örfe uygun bir davranıştır?
A) Evlenenlere hediye vermek
B) Trafikte kırmızı ışıkta durmak
C) Ramazan ayında oruç tutmak
D) Vergi borcunu ödemek
Cevap: A
15. Aşağıdakilerden hangisi “Mescid-i Aksâ” ile ilgili doğru bir bilgidir?
A) Hz. İbrahim inşa etmiştir.
B) Medine şehrinde bulunmaktadır.
C) Yeryüzünün ilk mescididir.
D) Isra olayının gerçekleştiği yerlerdendir.
Cevap: D
16. Aşağıdakilerden hangisi İslam dininin reddettiği uygulamalardan biridir?
A) Fal baktırma
B) Asker uğurlama
C) Hasta ziyareti
D) Düğün merasimi
Cevap: A
17. Aşağıdakilerden hangisi manevi kültür öğelerinden biridir?
A) Yol
B) Dil
C) Köprü
D) Baraj
Cevap: B
5. Sınıf Çalışma Soruları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 5. Ünite Cevapları Meb Yayınlarıile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok