“5. Sınıf Din Kültürü Çalışma Soruları Cevapları 4. Ünite Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Din Kültürü Çalışma Soruları 4. Ünite Cevapları

5. Sınıf Din Kültürü Çalışma Soruları Cevapları 4. Ünite Sayfa 140

1. Aşağıdakilerden hangisi Hz. Muhammed’in (sav) çocuklarından biridir?

A) Hz. AyşeB) Hz. AliC) Hz. FatmaD) Hz. Zeyd

  • Cevap: C

2. Hz. Muhammed (sav) sadece torunlarına değil bütün çocuklara sevgiyle yaklaşır, onlara selam verirdi. Örneğin, Ebu Umeyr’in serçesi öldüğünde Hz. Muhammed (sav), onu ziyaret ederek üzüntüsünü paylaşmıştı. Müslüman olmayan bir komşusunun çocuğu hastalandığında da onu ziyaret etmişti. Bu metinden Hz. Muhammed (sav) ile ilgili aşağıdakilerden hangisine ulaşılamaz?

A) Alçak gönüllü olduğunaB) İnsanlara değer verdiğineC) Affedici ve bağışlayıcı olduğunaD) Şefkatli ve merhametli olduğuna

  • Cevap: C

3. “Sizin en hayırlınız, ailesine karşı en hayırlı olanınızdır. Ben de aileme karşı en hayırlı olanınızım.” Bu hadisten aşağıdakilerin hangisine ulaşılabilir?

A) Yuvanın huzuru için çaba sarf edilmelidir.B) Arkadaşlık bağları güçlendirilmelidir.C) Misafire ikramda bulunulmalıdır.D) Komşunun hakları gözetilmelidir.

  • Cevap: A

4. Aşağıdakilerden hangisi Hz. Fatma ile ilgili doğru bir bilgi değildir?

A) Annesi Hz. Hatice’dir.B) Hz. Ali ile evlenmiştir.C) Hz. Haşan ve Hz. Hüseyin’in annesidir.D) Hz. Muhammed’den (sav) önce vefat etmiştir.

  • Cevap: D

5. Aşağıdakilerden hangisi “Kevser suresi" ile ilgili doğru bir bilgi değildir?

A) Üç ayetten oluşmaktadır.B) Kur’an-ı Kerim’in son suresidir.C) Mekke döneminde indirilmiştir.D) Kurban ve namaz ibadetinden bahsedilmektedir.

  • Cevap: B

6. Ebu’l-As, Hz. Muhammed’in (sav) kızı Zeynep’le evlenme niyetini Hz. Muhammed’e (sav) açıklayınca o da kızının fikrini sormuş ve onayını aldıktan sonra evlenmeleri için olumlu cevap vermiştir. Bu olay Hz. Muhammed’in (sav) aşağıdaki özelliklerinden hangisine örnektir?

A) Kararlarını istişare ile aldığınaB) İbadetlerini özenle yaptığınaC) Davasındaki cesaret ve kararlılığınaD) Affedici ve bağışlayıcı olduğuna

  • Cevap: A

5. Sınıf Din Kültürü Çalışma Soruları Cevapları 4. Ünite Sayfa 141

7. Hz. Muhammed’in (sav) doğumundan önce vefat eden yakını aşağıdakilerden hangisidir?

A) Dedesi AbdülmuttalipB) Babası AbdullahC) Amcası AbbasD) Amcası Ebu Talip

  • Cevap: B

8. “Asla endişe etme! Allah seni kesinlikle mahcup etmez. Çünkü sen, akrabalık bağlarını sıkı tutan, doğru söz söyleyen, ihtiyaç sahiplerine yardım eden, misafire ikram eden ve haksızlığa uğrayanları gözeten birisin.” Hz. Hatice bu sözü Hz. Muhammed’e (sav) hangi olay ile ilgili söylemiştir?

A) İlk vahyi almasıB) Mekke’den çıkarılmasıC) Taif’te kötü karşılanmasıD) Boykota maruz kalması

  • Cevap: A

9. Hz. Ayşe’ye Hz. Muhammed (sav) ile ilgili “Evinde ne yapardı?” diye sorulduğunda Hz. Ayşe: “O, herkes gibi bir insandı. Elbisesini temizler, koyunları sağar ve kendi ihtiyaçlarını kendisi görürdü.” diye cevap vermiştir. Bu metinden Hz. Muhammed (sav) ile ilgili aşağıdakilerden hangisine ulaşılamaz?

A) Ailesiyle ilgilenmeyi her şeyden önemli gördüğüneB) Aile içinde dayanışma ile hareket ettiğineC) Kişisel işlerini yapmaya özen gösterdiğineD) Mütevazı bir insan olduğuna

  • Cevap: A

10. Hz. Muhammed’e (sav) “Emin” denilmesinin sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Zeki olmasıB) Cesur olmasıC) Yetim olmasıD) Dürüst olması

  • Cevap: D

11. Müslüman coğrafyada Ahmet, Fatma ve Hüseyin gibi isimlerin yaygın olmasının asıl nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

A) Hz. Muhammed’e (sav) duyulan sevgiB) Arapça isimler olmasıC) Anlamlarının güzel olmasıD) Geleneksel isimler olması

  • Cevap: A

12. Aşağıdakilerden hangisi Hz. Muhammed’in (sav) aile ilişkilerinde gösterdiği davranışlar arasında yer almaz?

A) Fikirlerini almakB) Onlara vakit ayırmakC) Yardımlarına koşmakD) Haksız olsalar da desteklemek

  • Cevap: D

5. Sınıf Din Kültürü Çalışma Soruları Cevapları 4. Ünite Sayfa 142

13. Aşağıdakilerden hangisi Hz. Muhammed’in (sav) örnek davranışlarından biri olamaz?

A) İsraftan kaçınmakB) Kusurları yüze vurmakC) Misafirlere cömert davranmakD) Akrabalık ve komşuluk ilişkilerine önem vermek

  • Cevap: B

14. Aşağıdakilerden hangisi Hz. Muhammed’in (sav) çocuklarından biri değildir?

A) ZeynepB) FatmaC) ŞeymaD) Rukiye

  • Cevap: C

15. Hz. Muhammed’ in (sav) ailesi Müslümanlar için örnek bir ailedir. Onlar birçok sıkıntıya göğüs germiştir. Birlikte sevindikleri ve üzüldükleri olmuştur. Böylece onlar, hayatlarının her alanında gösterdikleri tutum ve davranışlarıyla çevrelerine örnek olmuşlardır. Buna göre, aşağıdakilerden hangisi Hz. Muhammed (sav) ve ailesinin davranışlarından biri olamaz?

A) Sabırlı davranmalarıB) Gösterişi tercih etmeleriC) İnsanlara ilgi göstermeleriD) Öksüzleri ve yoksulları gözetmeleri

  • Cevap: B

16. Hz. Muhammed (sav), cahiliye toplumunda kız çocuğu sahibi olmayı utanç sayanların bu anlayışını kabul etmemiş, kızlarına değer vermiş ve onlarla yakından ilgilenmiştir. Bu cümleden Hz. Muhammed’in (sav) aşağıdaki davranışlarından hangisine ulaşılamaz?

A) İnsana değer verdiğineB) Merhametli olduğunaC) Adaletli olduğunaD) Affedici olduğuna

  • Cevap: D

5. Sınıf Çalışma Soruları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 4. Ünite Cevapları Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.