5. Sınıf Din Kültürü Çalışma Soruları 2. Ünite Cevapları
“5. Sınıf Din Kültürü Çalışma Soruları Cevapları 2. Ünite Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
5. Sınıf Din Kültürü Çalışma Soruları 2. Ünite Cevapları
1. Kimse, elinin emeğiyle kazandığından daha hayırlı bir lokma yememiştir. Bu hadiste aşağıdakilerden hangisinin önemi vurgulanmaktadır?
A) EğitiminB) ÇalışmanınC) YardımlaşmanınD) Aklı kullanmanın
- Cevap: B
2. I. Aşure ayı olarak bilinir.II. Hz. Muhammed’in (sav) dünyaya geldiği aydır.III. “Üç aylar” olarak bilinen ayların sonuncusudur.IV. Kur’an-ı Kerim bu ayda indirilmeye başlanmıştır.
Numaralanmış bilgilerden hangileri ramazan ayı ile ilgilidir?
A) I ve IIB) I ve IIIC) II ve IVD) III ve IV
- Cevap: D
3. Dinen zengin sayılan Müslümanların kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları kimseler için ramazan ayında verdikleri sadakaya ne ad verilir?
A) FitreB) FidyeC) ZekâtD) Nafaka
- Cevap: A
4. “Rabb’imiz! Bize dünyada da ahirette de iyilik ver. Bizi cehennem azabından koru.” Anlamı verilen dua aşağıdakilerden hangisidir?
A) KunutB) TahiyyatC) RabbenaD) Subhaneke
- Cevap: C
5. “Oruç bir kalkandır. Oruçlu, saygısızlık yapmasın, kötü konuşmasın. Eğer biri kendisine sataşırsa ‘Ben oruçluyum.’ desin.” Bu hadiste oruç ile ilgili aşağıdakilerden hangisi vurgulanmaktadır?
A) Allah’ın nimetlerine karşı bir şükür ifadesi olduğuB) İnsanı kötü davranışlardan uzaklaştırması gerektiğiC) İnsan sağlığına katkı sağladığıD) Farz bir ibadet olduğu
- Cevap: B
6. Akıllı, ergenlik çağına ulaşmış, sağlığı yerinde olan Müslümanların her yıl ramazan ayında yerine getirmesi gereken farz bir ibadettir. Bu açıklama aşağıdakilerden hangisi ile ilgilidir?
A) KurbanB) OruçC) HacD) Zekât
- Cevap: B
7. Kur’an-ı Kerim’de “bin aydan daha hayırlı” olduğu belirtilen gece aşağıdakilerden hangisidir?
A) BeratB) MevlitC) MiraçD) Kadir
- Cevap: D
8. Oruç tutan bir kimsenin, güneşin batıp akşam vaktinin girmesi ile yiyip içmeye başlamasıdır. Bu tanım aşağıdaki kavramlardan hangisine aittir?A) İftarB) İmsakC) SahurD) Teravih
- Cevap: A
- 9.
- Hz. Süleyman’ın babasıdır.
- İsrailoğulları’na peygamber olarak gönderilmiştir.
- Kendisine Zebur gönderilmiştir.
Bu bilgilerin tamamı aşağıdaki peygamberlerden hangisine aittir?
A) Hz. DavudB) Hz. MusaC) Hz. İsaD) Hz. İbrahim
- Cevap: A
10. Ramazan ayında minareler arasına yazılan “Hoş geldin on bir ayın sultam” gibi dinî mesajlar içeren ışıklı yazılardır. Tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?
A) ManiB) MahyaC) MushafD) Mukabele
- Cevap: B
11. Aşağıdaki bilgilerden hangisi “Kadir Gecesi” ile ilgili değildir?
A) Ramazan ayı içinde yer almaktadır.B) Vahyin indirilmeye başlandığı gecedir.C) Hz. Muhammed’in (sav) doğduğu gecedir.D) Kur’an’da faziletine değinilmiştir.
- Cevap: C
12. Aşağıdakilerden hangisi oruç ibadetinin şartlarından biri değildir?
A) Zengin olmakB) Akıllı olmakC) Sağlıklı olmakD) Ergenlik çağına girmiş olmak
- Cevap: A
13. Aşağıdakilerden hangisi "Niçin oruç tutulur?” sorusuna verilecek cevaplardan biri olamaz?
A) Allah’ın rızasını kazanmakB) Verilen nimetlere şükretmekC) Başkalarının beğenisini kazanmakD) Kulluk görevini yerine getirmek
- Cevap: C
14. Aşağıdakilerden hangisi vakit şartı aranan ibadetlerden biridir?
A) DuaB) SadakaC) OruçD) Tefekkür
- Cevap: C
15. Oruç, kişilerin davranışlarının güzelleşmesine katkı sağlar. Bu ifade oruç ile aşağıdakilerden hangisinin ilişkisine örnek oluşturur?
A) SabrınB) TemizliğinC) SağlığınD) Ahlakın
- Cevap: D
16. Hastalar hastalıkları geçince, yolcular yolculuktan döndükten sonra, hamile ve çocuk emziren kadınlar daha sonra tutamadıkları gün kadar oruçlarını tutarlar. Buna---orucu denir. Bu tanımda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
A) kazaB) adakC) aşureD) nafile
- Cevap: A
5. Sınıf Çalışma Soruları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2. Ünite Cevapları Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok