“4. Sınıf Türkçe Çalışma Fasikülü 7. ve 8. Ünite Cevapları Sayfa 56” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

4. Sınıf Türkçe Çalışma Fasikülü 7. ve 8. Ünite Cevapları Sayfa 56


126. Aşağıdaki cümlelerde kullanılan noktalama işaretlerinin neler olduğunu ve kullanım amacını yazınız.
1) Hekim: İnsanlardaki hastalıkları teşhis ve onları ilaçlarla veya bazı araçlarla tedavi eden kimseye denir.
  • Cevap: 

İki nokta: Açıklaması veya tanımı yapılacak sözcükten sonra konur.
Nokta: Tamamlanmış cümlelerin sonuna konur.
2) Liseler arası satranç turnuvasında 2. oldum.
  • Cevap: 

Nokta: Sayılardan sonra sıra bildirmek için konur. Nokta: Tamamlanmış cümlelerin sonuna konur.
3) Pazardan turp, havuç, maydanoz ve limon alacaktık.
  • Cevap: 

Virgül: Birbiri ardınca sıralanan eş görevli kelimelerin arasına konur.
Nokta: Tamamlanmış cümlelerin sonuna konur.
4) Canım teyzem, geleceğiniz günü iple çekiyorum.
  • Cevap: 

Virgül: Hitap için kullanılan kelimelerden sonra konur.
Nokta: Tamamlanmış cümlelerin sonuna konur.
5) Resim yarışmasında dereceye giren isimleri açıklıyorum: Sefer ve Göktuğ.
  • Cevap: 

İki nokta: Kendisiyle ilgili örnek verilecek cümleden sonra konur.
Nokta: Tamamlanmış cümlelerin sonuna konur.
6) Sessizce sırasından kalktı ve tahtaya doğru yürüdü sonra...
  • Cevap: 

Üç nokta: Anlatım olarak tamamlanmamış cümlelerin sonuna konur.
7) Ne zaman birlikte tiyatroya gidebiliriz?
  • Cevap: 

Soru işareti: Soru anlamı taşıyan cümlelerin sonuna konur.
8) Reşat Nuri Güntekin’in bütün romanlarını okudum.
  • Cevap: 

Kesme işareti: Özel adlara getirilen ekleri ayırmak için kullanılır.
Nokta: Tamamlanmış cümlelerin sonuna konur.

4. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Çalışma Fasikülü 7. ve 8. Ünite Cevapları Sayfa 56 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.