4. Sınıf Türkçe Çalışma Fasikülü 5. ve 6. Ünite Cevapları Sayfa 7
“4. Sınıf Türkçe Çalışma Fasikülü 5. ve 6. Ünite Cevapları Sayfa 7” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
4. Sınıf Türkçe Çalışma Fasikülü 5. ve 6. Ünite Cevapları Sayfa 7
19. Yukarıdaki öğrencinin, doğru yazılan pekiştirilmiş sözcüklerin üzerine basarak parkuru tamamlayabilmesi için hangi yolu izlemesi gerekmektedir?
- Cevap: C
20. Bağlaç olan "de” cümleye abartma, eşitlik, küçümseme gibi anlamlar katar.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “de” bağlacı cümleye küçümseme anlamı katmıştır? A) Bu soruyu çözeceksin de ben göreceğim. B) Onu işten çıkarman hiç de iyi olmadı. C) O kitabı Yağız da okuyacaktı. D) Kuzeni de kardeşi kadar başarılı bir öğrencidir.
- Cevap: A
21. Bağlaç olan “ki” cümleye pekiştirme, zaman, sebep, amaç, koşul gibi anlamlar katar. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ki” bağlacı cümleye sebep anlamı katmamıştır? A) Çok kitap okumuş olmalı ki güzel yazılar yazıyor. B) O kadar hızlı konuşuyor ki onu anlayamıyorum. C) Yorulmuş olmalı ki yatağa girer girmez uyudu. D) Sen ki bisiklete binmeyi hiç sevmezdin.
- Cevap: D
4. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Çalışma Fasikülü 5. ve 6. Ünite Cevapları Sayfa 7 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok