4. Sınıf Türkçe Çalışma Fasikülü 1. ve 2. Ünite Cevapları Sayfa 88
“4. Sınıf Türkçe Çalışma Fasikülü 1. ve 2. Ünite Cevapları Sayfa 88” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
4. Sınıf Türkçe Çalışma Fasikülü 1. ve 2. Ünite Cevapları Sayfa 88
143. Elindeki kuru bez ile ıslak olan sıraları siliyordu.
Yukarıdaki cümlede zıt (karşıt) anlamlı sözcükler bir arada kullanılmıştır. Siz de seçtiğiniz beş sözcüğü yukarıda olduğu gibi zıt anlamlısıyla aynı cümle içinde kullanınız ve zıt anlamlı sözcüklerin altını çiziniz.
- Cevap: “bayat-taze, eğri-düz, az-çok, alt-üst, ince-kalın, dolu-boş, zor-kolay, ihtiyar-genç, uzun-kısa, geniş-dar”
144. Cümlelerdeki altı çizili sözcüklerin zıt (karşıt) anlamlılarını cümle içinde kullanınız. Kurmuş olduğunuz cümleleri örnekteki gibi verilen boşluklara yazınız.
1) Ankara'nın soğuk, yağmurlu günlerinden biriydi.
- Cevap: Bu sıcak havalar beni çok bunalttı.
2) Açık pencereden kuş cıvıltıları gelmekteydi.
- Cevap: açık-kapalı
3) Tren, köylerine yakın bir yerden geçiyordu.
- Cevap: yakın-uzak
4) Kardeşim çok uslu bir çocuktu küçükken.
- Cevap: uslu-yaramaz
5) Balıklar acemi balıkçının ağından teker teker kaçtı.
- Cevap: acemi-usta
6) Issız ve dar sokaklardan geçerek evine ulaştı.
- Cevap: dar-geniş
7) Dayımın aldığı çanta çok ucuzdu.
- Cevap: ucuz-pahalı
8) Bahçede oturacak temiz tek bir yer kalmamıştı.
- Cevap: temiz-kirli
9) Sarı saçlı, zayıf bir kadın keman çalıyordu.
- Cevap: zayıf-şişman
4. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Çalışma Fasikülü 1. ve 2. Ünite Cevapları Sayfa 88 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok