“4. Sınıf Türkçe Çalışma Fasikülü 1. ve 2. Ünite Cevapları Sayfa 52” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

4. Sınıf Türkçe Çalışma Fasikülü 1. ve 2. Ünite Cevapları Sayfa 52

105. “Şerife Bacı” metnini okuyunuz. Büyük harflerin ve noktalama işaretlerinin kullanılmadığı metni, yazım ve noktalama kurallarına uyarak yeniden yazınız.
  • Cevap: 
Şerife Bacı(,) bakacak başka kimse olmadığı için cephane sevkiyatında Elif(')ini de yanında getirmek durumunda kalmıştı(.) Kağnısına top mermilerini yüklendi(.) Sırtında taşıdığı Elif(')i İnebolu çıkışında mermilerin arasında bir yere yerleştirdi(.) Sırtındaki yün yorganı hem mermileri hem de kızını koruyacak şekilde üzerlerine serdi(.) Kağnıyı çeken öküz birkaç kez kar ve tipi nedeniyle çökse de Şerife Bacı(')nın itip kakmasıyla yoluna devam etmişti(.) Geçen zaman içerisinde soğuktan dolayı takati kalmayan Şerife Bacı donarak şehit olduğunda 20 yaşında idi(.) Kastamonu kışlası önünde(,) bebeği sırtında cephane yüklü kağnıda hayata gözlerini yummuştu(.) Şerife Bacı(')nın bu destansı mücadelesi Kurtuluş Savaşı sonrasında 11 Şubat 1924(')te İnebolu(')ya beyaz şeritli İstiklal Madalyası kazandırmıştır(.)

4. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Çalışma Fasikülü 1. ve 2. Ünite Cevapları Sayfa 52 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.