4. Sınıf Sosyal Bilgiler Tuna Matbaacılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 92
4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 92 Cevapları Tuna Matbaacılık'a ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
4. Sınıf Sosyal Bilgiler Tuna Matbaacılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 92
Ç. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.
1. I. Bulutlu gün sayısı
II. Yeryüzü şekilleri
III. Yağışların şekli
Hava gözlem grafiği incelenerek yukarıdakilerden hangisiyle ilgili bilgi edinilebilir?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve III D) I, II ve III
- Cevap: C
2. Aşağıdakilerden hangisi yön bulmak için kullanılan yöntemlerden değildir? A) GPS cihazı kulanmak B) Bulutlara bakmak C) Gölgeden yararlanmak D) Kutup Yıldızı’na bakmak
- Cevap: B
3. Aşağıdakilerden hangisi sel baskınlarını önlemeye yönelik uygulamalardan biridir? A) Sağlık hizmetlerini yaygınlaştırmak B) Barajlar inşa etmek C) Az katlı binalar yapmak D) Enerji tasarrufu yapmak
- Cevap: B
4. Deprem çantasında aşağıdakilerden hangisinin bulunmasına gerek yoktur? A) Cetvel B) Çikolata C) El feneri D) Islak mendil
- Cevap: A
5. Aşağıdaki varlıklardan hangisi beşeri unsurlardan biridir? A) Ağaç B) Dere C) Kale D) Kedi
- Cevap: C
6. I. Eğim fazladır.
II. Killi toprak yapısı vardır.
III. Yağış miktarı fazladır.
Heyelanın sık görüldüğü bir yerde yukarıdaki özelliklerden hangilerine rastlanır?
A) I ve II B) I ve III C) II ve III D) I, II ve III
- Cevap: D
7. I. Mobilyaları duvara sabitlemek
II. Deprem çantası hazırlamak
III. Binaları sağlam zeminler üzerine yapmak
IV. Acil servisten yardım istemek
Yukarıdakilerden hangisi depremden korunmaya yönelik önlemlerden biri değildir?
A) I B) II C) III D) IV 8
- Cevap: D
8. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Karınca yuvalarının ağzı doğuya bakar. B) Ağaçların yosunlu tarafı kuzeyi gösterir. C) Müslüman mezarlıklarında mezarın baş kısmı batıya bakar. D) Öğle vaktinde gölgemizin yönü kuzeyi gösterir.
- Cevap: A
D. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.
1. Evinizin bulunduğu yerde gölge yöntemini kullanarak yönleri bulunuz. Yönleri bulduktan sonra evinizin doğusunda, batısında, kuzeyinde ve güneyinde kalan varlıkları yazınız.
- Cevap: Öğrenci kendi evinin yönüne göre bu etkinliği yapacaktır.
2. Sınıfınızın krokisini çiziniz.
- Cevap:
3. Yaşadığınız yerin bağlı olduğu ilin yer şekilleri ve nüfusu ile ilgili genel özellikleri nelerdir?
- Cevap: İstanbul Marmara bölgesinde yer almaktadır.Marmara bölgesinde 4 iklim birden yaşanmaktadır.Bu yüzden İstanbul'da her türlü meyve sebze yetişebilmektedir. İstanbul'un yer şekilleri özellikleri ise engebeli bir arazi yapısı vardır. Bu arazilerde en fazla plato bulunmaktadır. İstanbul'da %74 bir kısım platodur
4. Yaşadığınız yerde bir hafta süreyle meydana gelen hava olaylarını gözlemleyerek bulgularınızı resimli grafik hâline getirerek sınıfınızda sununuz.
- Cevap:

4. Sınıf Tuna Matbaacılık Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 92 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok