4. Sınıf Sosyal Bilgiler Tuna Matbaacılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 150
4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 150 Cevapları Tuna Matbaacılık'a ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz. 4. Sınıf Sosyal Bilgiler Tuna Matbaacılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 150 Ç. Aşağıdaki soruları cevaplayınız. 1. “Tarihî ve doğal güz
4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 150 Cevapları Tuna Matbaacılık'a ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
4. Sınıf Sosyal Bilgiler Tuna Matbaacılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 150
Ç. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.
1. “Tarihî ve doğal güzelliklere sahip olan bu bölgemizde.....................dayalı ekonomik faaliyetler yürütülmektedir.” Bu cümleyi tamamlayacak en uygun kelime aşağıdakilerden hangisidir? A) hayvancılığa B) sanayiye C) tarıma D) turizme
- Cevap: D
2. Aşağıdaki atasözlerinden hangisi insanları tutumlu olmaya ve tasarruf etmek teşvik eden bir anlam taşımaz? A) Bir elin nesi var, iki elin sesi var. B) Sakla samanı, gelir zamanı. C) Ayağını yorganına göre uzat. D) Damlaya damlaya göl olur.
- Cevap: A
3. Ayça ile annesi markette alışveriş yapıyorlardı. Annesi raftan bir paket makarna alınca Ayça ona neden bu ürünü tercih ettiğini sordu. Annesi “Çünkü....................” diye cevap verdi. Bilinçli bir tüketici olan Ayça’nın annesi sözlerini aşağıdaki ifadelerden hangisiyle sürdürmüş olamaz? A) ürünün üzerinde TSE damgası var. B) ürünün tüketim tarihi geçmemiş. C) ürünün çok reklamı yapılıyor. D) ürünün içinde sağlığa zararlı olabilecek maddeler bulunmuyor.
- Cevap: A
4. Aşağıda bazı meslekler ile bu mesleklerin yaygın olarak yapıldığı yerler verilmiştir. Bu eşleştirmelerden hangisi yanlıştır? A) Hayvancılık - İzmit B) Madencilik - Zonguldak C) Fındık üreticiliği - Ordu D) Turist rehberliği - Antalya
- Cevap: A
5. Aşağıdaki ürünlerden hangisinin geri dönüşümü yapılamaz? A) Gazete B) Bisküvi C) Cam bardak D) Çelik tencere
- Cevap: B
6. Aşağıdakilerden hangisi ihtiyaçlar sıralamasında diğerlerinden sonra gelmelidir? A) Ayakkabı B) Ekmek C) Saat D) Süt
- Cevap: C
D. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.
1. Yeni alınan bir ürünün garanti süresi içinde bozulması hâlinde yapılması gerekenler nelerdir?
- Cevap: Ürünü aldığımız yer giderek ürünü değiştirmeleri istemeliyiz. Ürün değiştirme yapılmıyorsa tüketiciler derneğine giderek hakkımız aramalıyız.
2. Aile üyelerinizin bilinçli tüketiciler olduklarını düşünüyor musunuz? Neden?
- Cevap: Aile üyelerinin bilinçli tüketici olduklarını düşünüyorum. Alınan ürünleri araştırıp inceledikten sonra alıyorlar.
4. Sınıf Tuna Matbaacılık Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 150 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok