4. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 46
4. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları Sayfa 46 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
4. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 46
60. Tarımsal faaliyetlerde aşırı ilaçlama ve yapay gübre kullanımı gibi yanlış uygulamalar, öncelikle aşağıdaki doğal kaynaklardan hangisine zarar verir? A) Su B) Rüzgâr C) Güneş D) Toprak
- Cevap: D
61. Haritada numaralı olarak belirtilmiş alanlardan hangisinde heyelan daha sık oluşur? A) I. B) II. C) III. D) IV.
- Cevap: C
62. Aşağıdaki doğal kaynaklardan hangisi enerji üretiminde kullanılır? A) Toprak B) Akarsu C) Demir D) Bakır
- Cevap: B
63. Teknolojinin gelişmesiyle elektrik enerjisine her geçen gün daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Bu enerjiyi elde ederken; çevreye en az zarar veren kaynakları tercih etmeliyiz. Aşağıdaki doğal kaynaklardan hangisi kullanılırken doğal çevreye daha fazla zarar verir? A) Güneş B) Rüzgâr C) Petrol D) Dalga
- Cevap: C
64. Aşağıdaki doğal afetlerden hangisi ülkemizde daha fazla can ve mal kaybına neden olur? A) Sel B) Heyelan C) Çığ D) Deprem
- Cevap: D
65. Yeni bir okula kaydolan Ramazan’a annesi okula hangi yoldan gitmesi gerektiğini kağıt üzerinde çizerek gösterdi. Bu çizime ne ad verilir? A) Plan B) Proje C) Kroki D) Harita
- Cevap: C
66. Aşağıdakilerden hangisine bakarak yönümüzü tespit edebiliriz? A) Ağaç ve taşların yosunlu tarafına B) Rüzgârın esme yönüne C) Suların akış yönüne D) Taşların sivri uçlarına
- Cevap: A
67. Enerji üretiminde petrol, doğalgaz gibi doğal kaynakların giderek azalması ve fiyatlarının yüksek olması gelişmiş ülkeleri diğer enerji kaynaklarına yönlendirmiştir. Aşağıdaki enerji kaynaklarından hangisi gelişmiş ülkelerin enerji ihtiyacının büyük bir kısmını karşılar? A) Nükleer enerji B) Güneş enerjisi C) Rüzgar enerjisi D) Dalga enerjisi
- Cevap: A
4. Sınıf Meb Yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları Sayfa 46 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok