4. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları Sayfa 30 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 30

42. Sosyal Bilgiler öğretmeni öğrencilerinden Millî Mücadele Dönemi’nde Doğu Cephesi kahramanının yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vermelerini istemiştir. Öğrencilerin verdiği bilgiler aşağıdaki gibidir. “Erzurum ve Erzincan bölgelerinde anne ve babası ölmüş iki bin kadar yetim Türk çocuğunu evlat edinmiştir.’’ “Doğu Anadolu’ya giren Ermenileri bugünkü doğu sınırımızın ötesine atmıştır.’’ Öğrencilerin hakkında bilgi verdiği Millî Mücadele kahramanı aşağıdakilerden hangisidir?

A) İsmet İnönüB) Kâzım KarabekirC) Ali Saip BeyD) Şahin Bey

  • Cevap: B

43. Camiler, kervansaraylar, köprüler ve medreseler millî kültürümüzü yansıtan ögelerdendir. Yukarıda verilen örnekler hangi kültürel unsurumuza aittir?

A) El sanatlarıB) Halk oyunlarıC) Gelenek ve göreneklerD) Mimari yapılar

  • Cevap: D

44. Aile tarihimiz hakkında araştırma yaparken sözlü, yazılı, görsel kaynaklardan ve çeşitli nesnelerden yararlanabiliriz. Aşağıdakilerden hangisi yararlanabileceğimiz yazılı kaynaklardan biridir?

A) RadyoB) FotoğrafC) MektupD) Köstekli saat

  • Cevap: C

45. Aşağıdaki tabloda Millî Mücadele döneminde Batı Cephesi’nde yapılan savaşlar ve sonuçları verilmiştir. Verilen savaşlardan hangisinin sonucu geçici olarak olumsuz bir durum oluşturmuştur?

A) İnönü SavaşlarıB) Kütahya-Eskişehir MuharebesiC) Sakarya SavaşıD) Başkomutanlık Meydan Muharebesi

  • Cevap: B

4. Sınıf Meb Yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları Sayfa 30 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.