4. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 19
4. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları Sayfa 19 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
4. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 19
46. İstanbul Boğazı’nda düşman donanmasını gören Mustafa Kemal yaverine dönerek: “Geldikleri gibi giderler.” dedi. Bu söz Mustafa Kemal’in aşağıdaki kişilik özelliklerinden hangisiyle ilişkilendirilemez?
A) KararlılıkB) ÇalışkanlıkC) VatanseverlikD) İleri görüşlülük
- Cevap: B
47. Mondros Ateşkes Anlaşması’na göre, aşağıdaki illerden hangisi Fransızlar tarafından işgal edilmiştir?
A) MaraşB) İzmirC) AntalyaD) Samsun
- Cevap: A
48.1. Afyon2. İstanbul3. Kütahya4. Doğu TrakyaYukarıda verilenlerden hangileri Mudanya Ateşkes Anlaşması ile savaş yapmadan geri aldığımız yerlerdendir?
A) 1 ve 2B) 2 ve 3C) 3 ve 4D) 2 ve 4
- Cevap: D
49. “Yeni Türk Devleti’nin temelleri atılmış oldu.” Verilen bu gelişme aşağıdakilerden hangisinin sonucudur?
A) Saltanatın kaldırılmasıB) TBMM’nin açılmasıC) Cumhuriyetin ilan edilmesiD) Lozan Antlaşması’nın imzalanması
- Cevap: B
50.Erler çıktı meydana!Birbirinden merdane!Biri ak biri kara!Mevla’m her birine kuvvet vere!Bu sözler hangi spora başlamadan önce söylenir?
A) GüreşB) CiritC) OkçulukD) Basketbol
- Cevap: A
51. Kurtuluş Savaşı’nın devam ettiği dönemde bile Ankara’daki meclise katılacak milletvekillerinin seçimle belirlenmesi aşağıdakilerden hangisine önem verildiğini gösterir?
A) BarışçılığaB) MilliyetçiliğeC) BağımsızlığaD) Millî egemenliğe
- Cevap: D
52. Mustafa Kemal Paşa, “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” emrini, aşağıdaki savaşlardan hangisi sonrasında vermiştir?
A) I. İnönü SavaşıB) Sakarya SavaşıC) Eskişehir - Kütahya SavaşlarıD) Başkumandan Meydan Savaşı
- Cevap: D
53. Bir toplumda görülen kültürel ögeler aynı şekilde başka bir toplumda görülmeyebilir. Mesela halk oyunları her bölgede farklı şekillerde karşımıza çıkar. Bu bilgide kültürün hangi özelliği vurgulanmıştır?
A) Dinamik yapısıB) Toplumlara özgü oluşuC) Nesilden nesile aktarılmasıD) Zaman içinde değişebilirliği
- Cevap: B
4. Sınıf Meb Yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları Sayfa 19 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok