4. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 19
4. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları Sayfa 19 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
4. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 19
46. İstanbul Boğazı’nda düşman donanmasını gören Mustafa Kemal yaverine dönerek: “Geldikleri gibi giderler.” dedi. Bu söz Mustafa Kemal’in aşağıdaki kişilik özelliklerinden hangisiyle ilişkilendirilemez? A) Kararlılık B) Çalışkanlık C) Vatanseverlik D) İleri görüşlülük
- Cevap: B
47. Mondros Ateşkes Anlaşması’na göre, aşağıdaki illerden hangisi Fransızlar tarafından işgal edilmiştir? A) Maraş B) İzmir C) Antalya D) Samsun
- Cevap: A
48. 1. Afyon 2. İstanbul 3. Kütahya 4. Doğu Trakya
Yukarıda verilenlerden hangileri Mudanya Ateşkes Anlaşması ile savaş yapmadan geri aldığımız yerlerdendir? A) 1 ve 2 B) 2 ve 3 C) 3 ve 4 D) 2 ve 4
- Cevap: D
49. “Yeni Türk Devleti’nin temelleri atılmış oldu.” Verilen bu gelişme aşağıdakilerden hangisinin sonucudur? A) Saltanatın kaldırılması B) TBMM’nin açılması C) Cumhuriyetin ilan edilmesi D) Lozan Antlaşması’nın imzalanması
- Cevap: B
50. Erler çıktı meydana! Birbirinden merdane! Biri ak biri kara! Mevla’m her birine kuvvet vere!
Bu sözler hangi spora başlamadan önce söylenir? A) Güreş B) Cirit C) Okçuluk D) Basketbol
- Cevap: A
51. Kurtuluş Savaşı’nın devam ettiği dönemde bile Ankara’daki meclise katılacak milletvekillerinin seçimle belirlenmesi aşağıdakilerden hangisine önem verildiğini gösterir? A) Barışçılığa B) Milliyetçiliğe C) Bağımsızlığa D) Millî egemenliğe
- Cevap: D
52. Mustafa Kemal Paşa, “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” emrini, aşağıdaki savaşlardan hangisi sonrasında vermiştir? A) I. İnönü Savaşı B) Sakarya Savaşı C) Eskişehir - Kütahya Savaşları D) Başkumandan Meydan Savaşı
- Cevap: D
53. Bir toplumda görülen kültürel ögeler aynı şekilde başka bir toplumda görülmeyebilir. Mesela halk oyunları her bölgede farklı şekillerde karşımıza çıkar. Bu bilgide kültürün hangi özelliği vurgulanmıştır? A) Dinamik yapısı B) Toplumlara özgü oluşu C) Nesilden nesile aktarılması D) Zaman içinde değişebilirliği
- Cevap: B
4. Sınıf Meb Yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları Sayfa 19 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok