4. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 12
4. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları Sayfa 12 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
4. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 12
8. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlanmasına neden olan gelişme, aşağıdakilerden hangisidir?
A) Ankara’da Büyük Millet Meclisinin açılmasıB) Cumhuriyet’in ilân edilmesiC) Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkmasıD) I.İnönü Savaşı’nın kazanılması
- Cevap: A
9. Atatürk, olayları iyi değerlendirerek, sonuçları önceden tahmin ederdi. Bu durum Atatürk’ün kişilik özelliklerinden en çok hangisiyle ilgilidir?
A) İleri görüşlülüğüB) VatanseverliğiC) KararlılığıD) Çalışkanlığı
- Cevap: A
10. Atatürk’e göre millî kültürün temeli…Verilen cümle aşağıdakilerden hangisiyle tamamlanmalıdır?
A) Millî Mücadele’dedir.B) Millî ekonomidedir.C) Millî iradededir.D) Millî tarihtedir.
- Cevap: D
11. Atatürk’ün annesinin adı, aşağıdakilerden hangisidir?
A) Ayşe HanımB) Makbule HanımC) Zübeyde HanımD) Ülkü Hanım
- Cevap: C
12. Mondros Ateşkes Anlaşması’na göre İtalyanlar aşağıdakilerden hangisini işgal etmişlerdir?
A) İzmirB) AntalyaC) AntepD) Samsun
- Cevap: B
13. Aşağıdaki olaylardan hangisi diğerlerinden daha sonra meydana gelmiştir?
A) Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışıB) Amasya GenelgesiC) Sivas KongresiD) Erzurum Kongresi
- Cevap: C
14. Mustafa Kemal Paşa’ya “gazilik” unvanı hangi savaştaki başarısından dolayı verilmiştir?
A) Büyük TaarruzB) I. İnönü SavaşıC) Başkumandan Meydan MuharebesiD) Sakarya Meydan Muharebesi
- Cevap: D
15. Kurtuluş Savaşı’nda Doğu Anadolu’yu Ermenilerden kurtaran komutan, aşağıdakilerden hangisidir?
A) Mustafa Kemal PaşaB) Kâzım Karabekir PaşaC) Fevzi PaşaD) İsmet Paşa
- Cevap: B
4. Sınıf Meb Yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları Sayfa 12 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok