4. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 12
4. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları Sayfa 12 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
4. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 12
8. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlanmasına neden olan gelişme, aşağıdakilerden hangisidir? A) Ankara’da Büyük Millet Meclisinin açılması B) Cumhuriyet’in ilân edilmesi C) Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkması D) I.İnönü Savaşı’nın kazanılması
- Cevap: A
9. Atatürk, olayları iyi değerlendirerek, sonuçları önceden tahmin ederdi. Bu durum Atatürk’ün kişilik özelliklerinden en çok hangisiyle ilgilidir? A) İleri görüşlülüğü B) Vatanseverliği C) Kararlılığı D) Çalışkanlığı
- Cevap: A
10. Atatürk’e göre millî kültürün temeli…Verilen cümle aşağıdakilerden hangisiyle tamamlanmalıdır? A) Millî Mücadele’dedir. B) Millî ekonomidedir. C) Millî iradededir. D) Millî tarihtedir.
- Cevap: D
11. Atatürk’ün annesinin adı, aşağıdakilerden hangisidir? A) Ayşe Hanım B) Makbule Hanım C) Zübeyde Hanım D) Ülkü Hanım
- Cevap: C
12. Mondros Ateşkes Anlaşması’na göre İtalyanlar aşağıdakilerden hangisini işgal etmişlerdir? A) İzmir B) Antalya C) Antep D) Samsun
- Cevap: B
13. Aşağıdaki olaylardan hangisi diğerlerinden daha sonra meydana gelmiştir? A) Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışı B) Amasya Genelgesi C) Sivas Kongresi D) Erzurum Kongresi
- Cevap: C
14. Mustafa Kemal Paşa’ya “gazilik” unvanı hangi savaştaki başarısından dolayı verilmiştir? A) Büyük Taarruz B) I. İnönü Savaşı C) Başkumandan Meydan Muharebesi D) Sakarya Meydan Muharebesi
- Cevap: D
15. Kurtuluş Savaşı’nda Doğu Anadolu’yu Ermenilerden kurtaran komutan, aşağıdakilerden hangisidir? A) Mustafa Kemal Paşa B) Kâzım Karabekir Paşa C) Fevzi Paşa D) İsmet Paşa
- Cevap: B
4. Sınıf Meb Yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları Sayfa 12 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok