Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
4. Sınıf Matematik Meb Yayınları

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 209

“4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 209 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 209

Bir şeklin simetrik olup olmadığını anlamak için simetri aynası kullanılabilir. Simetri aynası hem ayna özelliği taşır hem de şeffaf olduğu için arkadaki görüntüyü görmemizi sağlar.

Simetri aynası şeklin tam ortasına konur. Simetri aynasının iki tarafında kalan şekil birbirine eşit ise şekil simetriktir. Örneğin Şekil 1’de simetri aynası çiçeğin tam ortasına konmuştur. Aynanın her iki tarafındaki bölüm de birbirine eşit olduğu için bu şekil simetriktir. Simetri aynasının bulunduğu yer de simetri doğrusudur. Şekil 2’de simetri aynası yine şeklin tam ortasına konmuştur. Fakat aynanın iki tarafında kalan şekil birbirinden farklıdır. Bu sebeple bu şekil simetrik değildir.
Bir şeklin aynadaki görüntüsü, onun simetriğidir. Bazı şekillerde uygun yerlere simetri aynası yerleştirilip şekil iki eş parçaya ayrılabilir. Bu tür simetriye “ayna simetrisi, aynaya göre simetri” veya “doğruya göre simetri” denir. Simetride şeklin boyutu değişmez, sadece yönü değişir.

Bazı şekillerin simetri doğrusu bulunmaz. Bazı şekillerin ise birden fazla simetri doğrusu olabilir. Aşağıdaki şekillerin doğruya göre simetrilerini inceleyelim.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

4-sinif-matematik-ders-kitabi-cevaplari-meb-sayfa-209

4. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 209 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!