“4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 100 Beşgen Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Beşgen Yayınları Sayfa 100

6. 267 -r 50 işleminde bölümün basamak sayısını işlem yapmadan belirleyelim. Daha sonra bölme işlemini yaparak doğruluğunu kontrol edelim.Bölünenin en büyük iki basamağındaki rakamlardan oluşan sayı, bölenden küçük ise bölümün basamak sayısı, bölünenin basamak sayısından iki eksik olur.

Şimdi bölme işlemini yaparak bölümün basamak sayısını kontrol edelim.

Pekiştiriyorum

Soru: 1) Aşağıdaki bölme işlemlerini yapınız. İşlemlerdeki bölüm ve kalanları bulunuz.

Soru: 2) Aşağıdaki bölme işlemlerinde bölümün basamak sayısını işlem yapmadan belirleyiniz. Daha sonra bölme işlemlerini yaparak doğruluğunu kontrol ediniz,

Soru: 3) Yiğit Bey’in almış olduğu bazı ürünlerin fiyatı ve ürünleri kaç taksitte ödeyeceği yandaki tabloda gösterilmiştir. Buna göre Yiğit Bey’in her ürün için ödeyeceği bir taksit miktarını bölme işlemi yaparak bulunuz.

  • Cevap:

4. Sınıf Beşgen Yayıncılık Matematik Ders Kitabı Sayfa 100 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.