4. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 9
4. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Sayfa 9 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
4. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 9
7. 2304 + 4855 = ? Yukarıdaki toplama işleminde toplananlar en yakın yüzlüğe yuvarlandığında toplam kaç olur?
A) 6000B) 6200C) 7000D) 7200
- Cevap: D
8. Yukarıdaki işleme göre A + B + C = ?
A) 15B) 16C) 17D) 18
- Cevap: C
9. Yandaki işlemde ⭐ kaçtır?
A) 2B) 4C) 7D) 9
- Cevap: C
10. Verilen toplama işlemine göre A + B + C kaçtır?
A) 14B) 15C) 16D) 17
- Cevap: A
11. ABCD + DCBA = 8437 olduğuna göre, ABCD dört basamaklı sayısı aşağıdakilerden hangisi olamaz?
A) 2675B) 2736C) 5672D) 5762
- Cevap: B
12. Dört basamaklı 5a1b sayısının yüzler ve birler basamağındaki rakamlarının basamak değerleri toplamı 504’tür. Buna göre a + b kaçtır?
A) 6B) 9C) 10D) 15
- Cevap: B
13. 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 rakamları birer kez kullanılarak yazılabilen dört basamaklı en küçük ve en büyük doğal sayının toplamı kaçtır?
A) 9999B) 9246C) 8884D) 8677
- Cevap: D
14. Dört basamaklı 21a3 sayısı en yakın yüzlüğe, dört basamaklı 413b sayısı en yakın onluğa yuvarlanıyor. Elde edilen bu iki sayının toplamı 6330 olduğuna göre a + b en fazla kaçtır?
A) 13B) 15C) 17D) 19
- Cevap: A
15. Yukarıdaki toplama işlemine göre O + Δ + ? + ⭐ kaçtır?
A) 17B) 19C) 20D) 21
- Cevap: B
4. Sınıf Meb Yayınları Matematik Çalışma Soruları Sayfa 9 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok