4. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Sayfa 9 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

4. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 9

7. 2304 + 4855 = ? Yukarıdaki toplama işleminde toplananlar en yakın yüzlüğe yuvarlandığında toplam kaç olur? A) 6000 B) 6200 C) 7000 D) 7200
  • Cevap: D
8. Yukarıdaki işleme göre A + B + C = ? A) 15 B) 16 C) 17 D) 18
  • Cevap: C
9. Yandaki işlemde ⭐ kaçtır? A) 2 B) 4 C) 7 D) 9
  • Cevap: C
10. Verilen toplama işlemine göre A + B + C kaçtır? A) 14 B) 15 C) 16 D) 17
  • Cevap: A
11. ABCD + DCBA = 8437 olduğuna göre, ABCD dört basamaklı sayısı aşağıdakilerden hangisi olamaz? A) 2675 B) 2736 C) 5672 D) 5762
  • Cevap: B
12. Dört basamaklı 5a1b sayısının yüzler ve birler basamağındaki rakamlarının basamak değerleri toplamı 504’tür. Buna göre a + b kaçtır? A) 6 B) 9 C) 10 D) 15
  • Cevap: B
13. 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 rakamları birer kez kullanılarak yazılabilen dört basamaklı en küçük ve en büyük doğal sayının toplamı kaçtır? A) 9999 B) 9246 C) 8884 D) 8677
  • Cevap: D
14. Dört basamaklı 21a3 sayısı en yakın yüzlüğe, dört basamaklı 413b sayısı en yakın onluğa yuvarlanıyor. Elde edilen bu iki sayının toplamı 6330 olduğuna göre a + b en fazla kaçtır? A) 13 B) 15 C) 17 D) 19
  • Cevap: A
15. Yukarıdaki toplama işlemine göre O + Δ + ? + ⭐ kaçtır? A) 17 B) 19 C) 20 D) 21
  • Cevap: B

4. Sınıf Meb Yayınları Matematik Çalışma Soruları Sayfa 9 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.