4. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Sayfa 79 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

4. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 79


17. Mahmut Bey bir tonu 560 TL olan kömürden 3000 kg satın alıyor. Mahmut Bey bunun için kaç lira ödemiştir? A) 1680 B) 3560 C) 16 800 D) 35 600
  • Cevap: A

18. Ceren ve Suna bir markette alışveriş yapıyorlar. İkisinin aldığı malzemelerin toplam kütlesi 9 kg 30 g’dır. Suna’nın aldığı malzemelerin kütlesi 4 kg 70 g olduğuna göre Ceren’in aldığı malzemelerin kütlesi kaç gramdır? A) 460 B) 1400 C) 4960 D) 5040
  • Cevap: C

19. Bir depodaki 420 kilogram elma, her biri 5 kilogram alan kasalara konularak bir araca yüklenecektir. Her bir seferde 3 kasa taşıyan Yiğit kaç seferde bu elma dolu kasaların tamamını araca yükler? A) 15 B) 24 C) 28 D) 31
  • Cevap: C

20. Ahmet Bey manavdan 2 kg 250 g elma, 2 kg armut ve bir miktar portakal alıyor. Ahmet Bey, toplam 7 kg meyve aldığına göre ne kadar portakal almıştır? A) 3 kg B) 2 kg 750 g C) 2 kg 250 g D) 2 kg
  • Cevap: B

SIVI ÖLÇME 
1. 2 litrelik bir bidonun tamamı su ile doludur. Bu suyun 1/4 ’i kullanıldığında bidonda kaç mL su kalır? A) 1500 B) 1250 C) 750 D) 500
  • Cevap: A

2. 30 litre kolonya 250 mililitrelik şişelere doldurulacaktır. En az kaç tane şişe gerekir? A) 25 B) 55 C) 120 D) 140
  • Cevap: C

3. Boş bir sürahiye 250 mililitrelik meyve sularından 5 tane boşaltılıyor. 2 litrelik bu sürahi kaç mililitre daha meyve suyu alır? A) 250 B) 500 C) 750 D) 1000
  • Cevap: C

4. 7 litre süt, 200 mililitrelik 15 şişeye ve 250 mililitrelik 10 şişeye dolduruluyor. Geriye kalan süt ile 500 mililitrelik kaç şişe doldurulur? A) 3 B) 4 C) 5 D) 6
  • Cevap: A

4. Sınıf Meb Yayınları Matematik Çalışma Soruları Sayfa 79 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.