4. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 65
4. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Sayfa 65 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
4. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 65
6. Bir karışı 20 cm olan Ebru, uzunluğu 2 metre olan bir masayı kaç karışla ölçer? A) 5 B)10 C) 20 D) 40
- Cevap: B
7. Efe uçurtmasına 500 cm’lik bir ip taktı. Fakat ipin çok uzun olduğunu görünce ipi 1000 mm kadar kısalttı. Buna göre Efe’nin uçurtmasının ipi kaç cm olmuştur? A) 4000 B) 3800 C) 2200 D) 400
- Cevap: D
8. Bir adımının uzunluğu 50 cm olan Nurşen, 450 metrelik yolu kaç adımda gider? A) 9 B) 90 C) 900 D) 9000
- Cevap: C
9. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) 436 cm = 4 m 360 mm B) 12400 mm = 120 m 40 cm C) 472 m = 2 m 47000 cm D) 3750 m = 3 km 750 m
- Cevap: B
10. 2 metre uzunluğundaki bir tahta çubuğun 2/5 ’si kesilip atılıyor. Kalan çubuk iki eş parçaya bölündüğünde parçalardan birinin uzunluğu kaç santimetre olur? A) 120 B) 100 C) 80 D) 60
- Cevap: D
11. 1 metre 70 santimetre uzunluğundaki Kerem’in boyunun tam olarak ölçülebilmesi için 30 santimetrelik cetvel en az kaç kez kullanılmalıdır? A) 4 B) 5 C) 6 D) 7
- Cevap: C
12. 2 m 2 cm uzunluğundaki bir kumaş yıkanınca 50 mm kısalıyor. Bu kumaşın yıkandıktan sonra uzunluğu kaç santimetredir? A) 147 B) 152 C) 170 D) 197
- Cevap: D
13. Aşağıda verilen eşitliklerden hangisi yanlıştır? A) 323 cm = 3 m 23 cm B) 6 m 3 cm = 603 cm C) 715 mm = 7 cm 15 mm D) 9050 m = 9 km 50 m
- Cevap: C
14. Cemil birinci gün 5 km 210 m, ikinci gün ise birinci günden 370 m daha az yol yürümüştür. Cemil bu iki günde toplam kaç metre yol yürümüştür? A) 4840 B) 5050 C) 9580 D) 10 050
- Cevap: D
15. 1 metre boyundaki bir fidanın dikildikten bir sene sonraki boyu 2800 mm oluyor. Buna göre fidanın boyu bir senede kaç santimetre uzamıştır? A) 180 B) 380 C) 1800 D) 3800
- Cevap: A
4. Sınıf Meb Yayınları Matematik Çalışma Soruları Sayfa 65 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok