4. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 36
4. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Sayfa 36 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
4. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 36
ZAMAN ÖLÇME
1. Bir okulda dersler 40 dakika, tenefüsler 10 dakikadır. İlk ders 8.30 da başladığına göre, üçüncü ders bittiğinde saat kaç olur? A) 10.30 B) 10.40 C) 10.50 D) 11.00
- Cevap: C
2. Ali, her gün 45 dakika top oynamaktadır. Ali, 6 günde toplam kaç saat kaç dakika top oynamıştır? A) 3 saat 30 dakika B) 3 saat 45 dakika C) 4 saat 15 dakika D) 4 saat 30 dakika
- Cevap: D
3. 7 saat 22 dakika sonra 15.17’yi gösterecek olan saat kaçı göstermektedir? A) 6.55 B) 7.45 C) 7.55 D) 8.55
- Cevap: C
4. Bir araç 9.30 da yola çıktıktan sonra, her 180 dakikada bir 20 dakika mola veriyor. Üçüncü mola bitiminde saat kaç olur? A) 12.30 B) 15.50 C) 17.30 D) 19.30
- Cevap: D
5. 14 Nisan 2010 tarihi çarşamba günü olduğuna göre, 29 Nisan 2010 tarihi hangi gün olur? A) Perşembe B) Cuma C) Salı D) Çarşamba
- Cevap: A
6. Bir yüzme yarışında, birinci olan yarışçı 33 dakika 47 saniyede, ikinci olan yarışçı 37 dakika 7 saniyede yarışı tamamlamıştır. Birinci, yarışı ikinciden kaç saniye önce bitirmiştir? A) 160 B) 200 C) 240 D) 280
- Cevap: B
7. Aşağıdaki çamaşır makinesini alan Emine Hanım, son taksidi hangi ay öder? A) Haziran B) Temmuz C) Ağustos D) Eylül
- Cevap: A
8. Piri Reis, ilk dünya haritasını 1513 yılında çizmiştir. Güney kutbu 1918 yılında keşfedilmiştir. Buna göre Piri Reis, ilk dünya haritasını güney kutbunun keşfinden kaç yıl önce çizmiştir? A) 81 B) 305 C) 405 D) 486
- Cevap: C
9. Bir bebek kalbi uykuda, dakikada 120 defa atar. Buna göre, 3 saat 15 dakika uyuyan bir bebeğin kalbi uyku süresince kaç defa atmıştır? A) 450 B) 1845 C) 19 500 D) 23 400
- Cevap: D
4. Sınıf Meb Yayınları Matematik Çalışma Soruları Sayfa 36 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok