4. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 33
4. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Sayfa 33 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
4. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 33
8. Yandaki saksıya 2 5/6 bardak su dökülüyor. Suyun bir kısmı saksıdaki toprak tarafından tutulup, kalan kısmı saksının altındaki delikten tabağa sızıyor. Tabakta 1 1/6 bardak su biriktiğine göre, toprak tarafından tutulan su kaç bardaktır?
A) 4/6B) 1C) 1 4/6D) 3
- Cevap: C
9. Bir çiftçi tarlasının 2/10 ’sine ıspanak, 4/10 ’üne ise lahana ekti. Diğer sebzeleri ekmek için kalan kısım tarlanın kaçta kaçıdır?
A) 2/10B) 3/10C) 4/10D) 5/10
- Cevap: C
10. 4 4/12 - 3 3/12 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
A) 2 4/12B) 1 1/12C) 2 3/12D) 3 4/12
- Cevap: B
11. Δ/?+5/16 = 12/16 olduğuna göre, Δ+? aşağıdakilerden hangisi olabilir?
A) 23B) 22C) 21D) 20
- Cevap: A
12. İlker, bilyelerinin 2/7 ’sini Hasan’a, 1/7’ini de Zeki’ye veriyor. Kalan bilyeler, tüm bilyelerin kaçta kaçıdır?
A) 4/7B) 3/7C) 2/7D) 1/7
- Cevap: A
13. 3 2/5 + 2 3/5 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
A) 5B) 28/5C) 6D) 32/5
- Cevap: C
14. Bir öğrenci harçlığının 2/9 ’si ile kalem, 5/9’i ile kitap, geriye kalanı ile defter almıştır. Buna göre bu öğrenci harçlığının kaçta kaçı ile defter almıştır?
A) 2/9B) 3/9C) 4/9D) 5/9
- Cevap: A
15. 2/9 + Δ/9 = 7/9 ve 3/13 + ?/13 = 12/13 işlemlerine göre Δ +? kaçtır?
A) 9B) 14C) 19D) 23
- Cevap: B
4. Sınıf Meb Yayınları Matematik Çalışma Soruları Sayfa 33 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok