4. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Sayfa 33 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

4. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 33


8. Yandaki saksıya 2 5/6 bardak su dökülüyor. Suyun bir kısmı saksıdaki toprak tarafından tutulup, kalan kısmı saksının altındaki delikten tabağa sızıyor. Tabakta 1 1/6 bardak su biriktiğine göre, toprak tarafından tutulan su kaç bardaktır? A) 4/6 B) 1 C) 1 4/6 D) 3
  • Cevap: C
9. Bir çiftçi tarlasının 2/10 ’sine ıspanak, 4/10 ’üne ise lahana ekti. Diğer sebzeleri ekmek için kalan kısım tarlanın kaçta kaçıdır? A) 2/10 B) 3/10 C) 4/10 D) 5/10
  • Cevap: C
10. 4 4/12 - 3 3/12 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir? A) 2 4/12 B) 1 1/12 C) 2 3/12 D) 3 4/12
  • Cevap: B
11. Δ/?+5/16 = 12/16 olduğuna göre, Δ+? aşağıdakilerden hangisi olabilir? A) 23 B) 22 C) 21 D) 20
  • Cevap: A
12. İlker, bilyelerinin 2/7 ’sini Hasan’a, 1/7’ini de Zeki’ye veriyor. Kalan bilyeler, tüm bilyelerin kaçta kaçıdır? A) 4/7 B) 3/7 C) 2/7 D) 1/7
  • Cevap: A
13. 3 2/5 + 2 3/5 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir? A) 5 B) 28/5 C) 6 D) 32/5
  • Cevap: C
14. Bir öğrenci harçlığının 2/9 ’si ile kalem, 5/9’i ile kitap, geriye kalanı ile defter almıştır. Buna göre bu öğrenci harçlığının kaçta kaçı ile defter almıştır? A) 2/9 B) 3/9 C) 4/9 D) 5/9
  • Cevap: A
15. 2/9 + Δ/9 = 7/9 ve 3/13 + ?/13 = 12/13  işlemlerine göre Δ +? kaçtır? A) 9 B) 14 C) 19 D) 23
  • Cevap: B

4. Sınıf Meb Yayınları Matematik Çalışma Soruları Sayfa 33 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.