4. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Sayfa 26 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz. 4. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 26 42. 324 ÷ 9 = ■ × 3 ■ + 15 = 32 - ▲ Verilen eşitliklere göre ■ + ▲ kaçtır? A) 17 B
4. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Sayfa 26 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
4. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 26
42. 324 ÷ 9 = ■ × 3 ■ + 15 = 32 - ▲ Verilen eşitliklere göre ■ + ▲ kaçtır?
A) 17
B) 11
C) 6
D) 5
Cevap: A
43. Verilen bölme işleminde ve ▲ birer rakamdır. Buna göre + ▲ kaçtır?
A) 9
B) 10
C) 11
D) 12
Cevap: D
44. 2500 kişilik bir salonda verilecek olan konserin biletleri, konserden üç hafta önce satışa sunulmuştur. Birinci hafta 1394 bilet, ikinci hafta kalan biletlerin yarısı, üçüncü hafta da 478 bilet satılmıştır. Buna göre satılmayan bilet sayısı kaçtır?
A) 76
B) 75
C) 66
D) 65
Cevap: B
45. 56 ▲ 7 = 20 ★ 12 = 4 2 Verilen eşitliklerde ▲, ★ ve sembollerinden her biri farklı bir işlemin işaretidir. Buna göre ▲, ★ ve yerine sırasıyla aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
A) ÷, ‒, x
B) ÷, ‒, +
C) ‒, +, #x
D) +, ÷, x
Cevap: A
46. 30 ÷ ▲ = 2 x 5 ▲ + = 27 - 15 Verilen eşitliklerde ▲ ve birer doğal sayıdır. Buna göre kaçtır?
A) 3
B) 6
C) 9
D) 12
Cevap: C
47. Verilen tabloda satırlar ve sütunlar belirli bir kurala göre düzenlenmiştir. □ ve Δ yerine gelecek sayıların toplamı kaçtır?
A) 34
B) 36
C) 38
D) 42
Cevap: C
48. Bir çıkarma işleminde eksilen, çıkan ve farkın toplamı 8472 ise eksilen kaçtır?
A) 2118
B) 2824
C) 4236
D) 4626
Cevap: C
49. Bir çiftlikteki koyunların sayısı, keçilerin sayısından 17 fazla, ineklerin sayısının ise 2 katıdır. Bu çiftlikteki koyun ve keçilerin sayıları toplamı 307 olduğuna göre ineklerin sayısı kaçtır?
A) 81
B) 128
C) 145
D) 162
Cevap: A
4. Sınıf Meb Yayınları Matematik Çalışma Soruları Sayfa 26 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok