4. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Sayfa 24 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

4. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 24


25. Bir grup arkadaş lokantada yedikleri yemeğin 210 liralık hesabını kişi başı 30 lira vererek ödeyeceklerdir. Ancak bir kısmının parası olmadığı için diğer arkadaşların her biri 42 lira vererek hesabı ödemişlerdir. Buna göre kaç kişi para ödememiştir? A) 2 B) 3 C) 4 D) 5
  • Cevap: A

26. Yukarıda verilen bölme işlemine göre bölüm ile kalanın toplamı kaçtır? A) 32 B) 31 C) 21 D) 12
  • Cevap: C

27. Verilen bölme işleminde ABC üç basamaklı, DE iki basamaklı doğal sayıdır. Buna göre A yerine yazılabilecek en büyük sayı kaçtır? A) 5 B) 6 C) 8 D) 9
  • Cevap: A

28. Bir bölme işleminde bölüm 27, bölen 14’tür. Buna göre bölünen en fazla kaç olabilir? A) 378 B) 391 C) 392 D) 404
  • Cevap: B

29. Yukarıda verilen bölme işleminde her nokta bir rakama karşılık gelmektedir. Buna göre bölünen sayı kaçtır? A) 642 B) 645 C) 648 D) 654
  • Cevap: D

30. 275 ÷ (11 - 6) işleminin sonucu kaçtır? A) 19 B) 25 C) 55 D) 61
  • Cevap: C

31. Bir kırtasiyede, her birinde 24 kalem olan kutuların tanesi 15 liradan satılmaktadır. Ahmet bu kırtasiyeden kaç kalem alırsa 120 lira öder? A) 75 B) 120 C) 192 D) 360
  • Cevap: C

32. Kalansız bir bölme işleminde, bölüm 13 olarak bulunuyor. Bu bölme işleminde, bölünen sayı aşağıdakilerden hangisi olamaz? A) 13 B) 29 C) 39 D) 65
  • Cevap: B

33. Kerem, evlerinin etrafında bir günde 50 ya da 100 tur koşmaktadır. Bir haftada toplam 450 tur koşan Kerem’in, ellişer tur koştuğu günlerin sayısı 3 olduğuna göre, bu hafta toplam kaç gün koşmuştur? A) 4 B) 5 C) 6 D) 7
  • Cevap: C

4. Sınıf Meb Yayınları Matematik Çalışma Soruları Sayfa 24 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.